Iz dana u dan do 12. septembra

Zato će vam biti potrebno dosta sreće i strpljenja za dane koji predstoje...

0
Merkur nastavlja svoj retrogradni hod. Svi merkurijanski tipovi sada su na ispitu, ali ni ostali ne bi trebalo da se previše opuštaju.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ova nedelja nam donosi jednu vrlo lepu i veliku promenu. Posebno će se radovati Vage jer u njihov znak ulazi Jupiter, planeta sreće i blagostanja. Pre ulaska Jupitera u znak Vage, Sunce će imati divan trigon sa Plutonom dok Venera bude pravila sekstil sa Saturnom. Lagane i prijatne promene odvijaće se sve do petka, pa bi bilo dobro da maksimalno iskoristite te dane za kreativan rad i završavanje svih zaostalih poslova.

 

Vikend je vrlo izazovan, zato budite oprezni, jer će se probuditi preci koji će želeti da nastave svoje ratove. S jedne strane, Saturn pravi kvadrat sa Neptunom, generacijski aspekt koji se ne vidi u svakodnevnom životu, ali vas neki događaj može ražalostiti.

 

Drugi izazov je svakako ljubav, jer Venera pravi kvadrat sa Plutonom, pa se čuvajte posesivnih i ljubomornih partnera.

A prvi i drugi dan sedmice biće obeleženi Mesečevim aspektom, ali Mesecom koji sada tranzitira tužnim znakom Škorpiona.

 

Retrogradni Merkur će vas saplesti! Otkrijte gde i sačuvajte se...

 

Iako će aspekti Meseca biti vrlo lepi (Mesec sekstil Sunce, trigon Neptun i sekstil Pluton) može se javiti tuga i neki strahovi. Snovi mogu biti jaki, puni strasti, ali i nekakvih stradanja, ratova. Ovaj tranzit posebno osećaju oni koji natalno imaju poziciju Meseca u Škorpionu.

 

Međutim, pošto su aspekti protočni donose vrlo lepe i prijatne susrete. Inspiracija koja potiče baš iz tog pomalo setnog osećaja probudiće najbolje kreacije bilo da pišete, slikate ili da se bavite poslom koji zahteva maštovitost i kreativne ideje.

 

U sredu Sunce pravi trigon sa Plutonom, a Venera sekstil sa Saturnom. Ove dve potpuno različite energije doneće vam uspeh na polju braka, partnerstva, ali i na poslovnom planu. Sunce u znaku Device, pored posvećenosti poslu, nosi sa sobom veliku dozu analitičnosti. Kako su po prirodi vrlo skeptični, ljude sa naglašenim znakom Device često možemo naći u filozofskim raspravama, religioznim i duhovnim sferama, što je sve odlika njoj suprotnog znaka Riba. Ali upravo ta skeptičnost je vuče da istraži i ispita.

 

Ovo je promenljiv znak i ma koliko da Sunce u Devici voli rutinu i ustaljene navike, često u životu pravi promene. Pluton, koji sada pravi divan trigon sa Suncem, će uticati na odluke o promeni. Za neke će to biti promene posla ili mesta boravka, dok će se kod drugih probuditi duhovna strana, koja će tražiti da uđu u dubine, da istražuju i razvijaju svoju višu oktavu svesti. Na fizičkom novou moguće su promene u vidu pohvale ili nagrade na poslu. Dobar period da krenete sa kurom za detoksikaciju organizma.

 

( Izvor: Profesionalnaastrologija.com )
makonda-tracker