Čuvajte se do 7. oktobra

Da li već osećate efekte retrogradnog Merkura u Devici: Možda vam se vrati stara ljubav, ali svi su izgledi da ćete da raskrstite sa njom!

0
Tranzitni Merkur je 15. avgusta 2016. godine ušao u treću dekadu Device i kreće se ka kraju znaka, međutim, usled svoje retrogradnosti, on će tu ostati sve do 7. oktobra...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Retrogradnost Merkura je česta pojava ( oko 4 puta godišnje). Retrogradan Merkur je kao taster "Pause" na DVD player-u, to je period kada vreme usporava, misli se gube, a izgovorene reči se ne čuju ili je njihova interpretacija pogrešna.

 

Retrogradnost planete se uvek vezuje za prošlost i povratak na staro, dok znak Device simboliše sitnice. Pošto se efekti retrogradnog Merkura već osete (Merkur je u svojoj senci - delu zodijaka kojim će se kretati retrogradno), pronašao sam jednu od svojih prvih astroloških beleški, koje sam nekad davno sastavio, baš o Merkuru u znaku Device.

 

Bez oklevanja i čekanja: Hrabro napred, Sunce i Uran obećavaju!

 

Pedantan i analitičan, svaki pokret, životni potez mu je krajnje logičan, on vrlo ozbiljan. To je Merkur u znaku Device. Uz dašak Jupitera i Marsa on postaje precizan hirurg, a iscljeivanje, bilo fizičko, duhovno ili emotivno, i pomaganje drugima, životna mu je misija.Iako je Devica po prirodi servilan znak, znak rada i služenja, u današnje vreme, to je polje zanatstva i usluga. Mehaničar, vodoinstalater, konobar... sve je to Merkur u Devici.

 

Ovaj Merkur ne brblja i ne vodi višesatne razgovore, on se druži sa svojim knjigama, uživa u svojoj kancelariji ili kućnoj biblioteci, gdje je svaki kvadratni metar precizno uređen, on upija znanje vekova i čeka podršku drugih kako bi u javnost izneo ono što on smatra apsolutnom istinom i prekinuo te višesatne rasprave, koje ga tako zamaraju.

 

makonda-tracker