Astro saveti

Saturn je simbol granica: Da li znate kada treba da kažete NE?

0
U astrologiji, Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli da postavimo ni da održavamo zdrave granice svog bića...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

On predstavlja ono važno NE koje moramo da naučimo, piše Lovesensa. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta.

 

Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom bogatom jeziku simbola ćemo pronaći putokaz prema mestu gde su naše granice najugroženije, na šta smo posebno osetljivi i kako da ih učvrstimo. Znak u kome se nalaze Sunce, Mesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je reč o granicama, može nam pomoći i znak u kome se nalazi Saturn.

 

1. Rak i Ribe

 

Vaše granice liče na peščanu plažu koja se stapa sa velikim okeanom. Talasi novih iskustava donose željena i neželjena iskustva, menjaju obalu, napadaju je plimama, rastužuju je osekama. Imate potrebu za emotivnim povezivanjem sa drugima, za stapanjem.

 

Trigon mladog Meseca i Saturna: Spremite se za pravu astrološku erupciju ljubavi

 

Da biste to postigli, brižni ste, osećaje i potrebe drugih požrtvovno stavljate ispred svojih, posebno kad je reč o deci i porodici. Najosetljiviji ste od svih znakova u postavljanju emotivnih granica. Zdrave granice ćete održati prepoznavanjem sopstvenih osećanja i potreba. Treba da ojačate odgovornost prema sebi.

 

2. Blizanci, Vaga i Vodolija

 

Vaše granice su elastične, ali izdržljive. Za osećaj sigurnosti treba vam znanje, komunikacija, zajedništvo. Partnerstva, posebno ona intimna, su kao ogledalo koje odražava vašu ličnost. Potreba da budete prihvaćeni, popularni i da vas poštuju može vas dovesti do toga da ugađate drugima, činite im usluge protivno svojim potrebama, teško možete da kažete„ne“.

 

Bojite se da postavite oštrije granice kako ne biste ugrozili vezu. Zdrave granice postavićete ako svoja uverenja oblikujete na svojim iskustvima, a ne ogledajući mišljenja i vrednosti drugih. Osvestite da vaši unutrašnji kvaliteti donose prihvaćenost koja vam je potrebna.

 

makonda-tracker