Vodeni, vatreni...

Ako mi ne vladamo njime on vlada nama: Zmaj u našim životima priča priču o sudbini

0
Zmaj predstavlja probuđenog čoveka u suštini izraženoj kroz kaducej, Hermesov štap ili, pak, kičmu kroz koju ide polje energije koju zovemo kundalini, za koju je neophodno da se iz dna kičme spoji sa glavom...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ključna konstelacija koja obuhvata skoro čitav Zodijak i u sebi sadrži primarnu suprotnost, opoziciju Severnog i Južnog Mesečevog čvora, najveća konstalacija na nebu koja sve zaokružuje jeste konstelacija Zmaja ili Draco. Nalazi se na severnoj nebeskoj polulopti, a za većinu stanovnika severne zemljine polulopte (uključujući Balkan) nikada ne zalazi - cirkumpolarno je. To znači da smo svi praktično stalno u zagrljaju Zmaja...

 

Svako od nas u svom horoskopu ima definisanu prirodu Zmaja koja je više naglašena preko Zmajevog repa, preko Zmajeve glave ili preko Zmajevih krila. Zmaj je opozicija izražena kroz Severni i Južni Mesečev čvor, tj. Zmajevu glavu i Zmajev rep, i kao takva simboliše energiju koja obavija Zemlju, nezavisno od toga da li je rušilačka ili stvaralačka.

 

Priča o Zmaju je uvek priča o Mesecu i Duši, jer su u pitanju Mesečevi čvorovi koji samom Mesecu daju određenu prirodu. To je priča i o osi čvorova - Zmajeve glave (Severni Mesečev čvor) i Zmajevog repa (Južni Mesečev čvor) i njihova svrha je da postanu potpuno zaokruženi sistem, kao što je i kod čoveka suština ličnog i duhovnog razvoja da spoji energiju prve čakre sa energijom sedme čakre, jer samo tada dobijamo zaokruženu vrednost u kojoj su opozicije koje nosimo spojene.

 

Otkrijte karmički broj za 2016. godinu: Dobro se dobrim vraća

 

Zmaj predstavlja probuđenog čoveka u suštini izraženoj kroz kaducej, Hermesov štap ili, pak, kičmu kroz koju ide polje energije koju zovemo kundalini, za koju je neophodno da se iz dna kičme spoji sa glavom. Suprotne čakre, poput glave i repa Zmaja, moraju istovremeno da se kontaktiraju i da uvek zajedno rade, jer bez toga dolazi do problema, dolazi do borbe, neznanja i ostalih poteškoća.

 

Na eteričnom nivou svako nosi veliki potencijal i energiju u prirodi Zmaja, koji se sastoji iz tri dela koja je potrebno oživeti, spojiti i ujediniti kako bi zaista bio aktiviran. Severni čvor kao Zmajeva glava nosi prirodu Urana, Južni čvor kao Zmajev rep je u prirodi Plutona, a odnos Urana i Plutona uvek predstavlja antipod koji imamo u sebi.

 

Zmaj u našim životima priča priču o sudbini koja nas snagom gena vodi tamo gde je naša priča. Energija odapete strele sudbine kreće od Južnog čvora, od Zmajevog repa, od naše senke, ali ono ka čemu je usmerena je polje Severnog čvora, naše Dharme, svrhe i na taj način čovek ima usmerenu priču života.

 

makonda-tracker