icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Godišnja astrološka prognoza

Šta očekuje Bikove u 2016. godini: Prvo ljubav, a onda sve ostalo!

Za sve one rođene u znaku Bika (ali i one koojima je Bik podznak) ova godina će biti jedna od povoljnih godina, posebno do kraja avgusta dok Jupiter boravi u Devici.
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Zastoji i dileme koje su se povremeno javljale u prethodnoj godini, će sada potpuno izostati. Sreća u 2016. godini očekuje kroz posao, ili poboljšanje zdravlja. Na poslovnom planu šanse da dođe do zaposlenja, novog posla predstoje vam od 1. oktobra kada će mlad Mesec biti u vašoj kući posla, kao i Jupiter.

Nekima, koji imaju pri kraju Bika podznak, sreća će u prvoj polovini godine dolaziti kroz ljubav, ili preko dece, ili kroz različita zadovoljstva, na primer, hobi. Povoljni tranziti Venere, koja ove godine neće biti retrogradna doneće vam više ljubavi, zadovoljstva, uživanja u raznim periodima godine, a posebno u maju, kada bude u vašem znaku, u Biku.

Osobama rođenim u maju će ova godina doneti srećne promene, ali i priliku da ostvare neke veće težnje, da u nekoj oblasti dožive veće pozitivne preokrete i transformacije, a znatno poboljšanje predstoji onima koji su rođeni između 5. i 9. maja.

Vama će Pluton u Jarcu praviti trigon sa natalnim Suncem i doneti poboljšanje kojem ste dugo težili. Tako da 2016. godina za vas može da bude jedna od boljih, a možda i najbolja godina.

Bilo da ste zauzeti ili slobodni: Da li ćete ovaj mesec pamtiti po slatkim ili gorkim emocijama?

Na poslovnom planu osoba sa podznakom u Biku, od kraja avgusta će biti važna i saradnja. Dobro je ukoliko radite u nekoj stranoj firmi, ili u inostranstvu, ali i ako se bavite umetnošću, advokaturom, ili poslom koji je vezan za saradnju sa drugima, jer ćete moći da napredujete na poslu, ili da poboljšate odnose sa kolegama, sto će vam doneti više zadovoljstva u radu.

To će povoljno uticati na zaradu. Ukoliko imate zdravstvene probleme ove godine bićete u mogućnosti da poboljšate svoje zdravlje, a time je za vas put do sreće mnogo veći.

Ljubav: Rekla bih da 2016-a godina Bikovima obećava dosta solidnu emotivnu situaciju. Jupiter će biti u vašem polju ljubavi sve do septembra, a odgovara vam i njegov prelazak u znak Vage, jer će samo potencirati na tome da u svojim društvenim relacijama pronađete srodnu dušu za sebe.

Doduše, mora se priznati da ovu godinu započinjemo konjukcijom vaše vladarke Venere sa Saturnom u znaku Strelca, pa će ovaj aspekt, kao i retrogradno kretanje Jupitera u polju ljubavi povremeno potencirati na povratku bivših emotivnih partnera u vaš život.

Čini mi se da će vam se često noviteti i prošlost mešati i da povremeno ni vi sami nećete biti sigurni na koju stranu da se okrenete. Bračna partnerstva će morati da prođu određenu vrstu promene ako žele da učvrste svoj odnos, ali za to će imati priliku u drugom delu godine.

Prvi deo može biti obeležen jačim povremenim tenzijama, ljubomora, posesivnost i sumnja će se javljati podjednako i kod vas i kod partnera. Što se onih u dužim emotivnim vezama tiče, potreba da se odnos dodatno učvrsti I podigne na neki viši nivo će postajati sve jača. Biće prilika i u prvom delu godine, ali pre mislim da će vam kraj leta i početak jeseni doneti nešto konkretno u tom smislu.
 
foto: Profimedia
Aspekti vam mogu doneti ulazak u brak ili zajednički život i zbog prinove koja je na putu. U martu, maju, julu i avgustu slobodni imaju najbolje prilike da ostvare neke lepe ljubavne priče. Za one koji su ostali "kratkih rukava" novembar i decembar spremaju posebnu poslasticu i nov odnos ispunjen intenzitetom i strašću.

Posao: Sve vezano za posao i poslovne saradnje moraće da funkcioniše nešto sporije. Ovo ne znači da nećete imati ostvarenje koje želite, već da ćete morati sa mnogo više takta i promišljenosti da prilazite svemu što radite.

Odmah bih upozorila na potrebu da sredite finansijsko stanje, da se itekako odgovorno postavite prema svakoj formi zaduženja ili kredita, jer sve ono što ne budete uspeli da pokrijete ili što zanemarite može doći u poslednjem kvartalu godine do sudova. Generalno, postojaće potreba da vodite računa o legalnosti onoga što radite, potpisujete, pa obratite pažnju na sve ono što je neprovereno ili što pak izgleda kao suviše dobro.

Mesečni horoskop za maj 2016. godine: Jednom znaku će se sasvim neplanirano dogoditi nezaboravna ljubav...

Postojaće želja za pokretanjem novih saradnji i potreba da se okušate u nekim poslovima koji su novi za vas, ali će vas u svemu ovome usporavati problematična komunikacija i dogovori sa ljudima koji su vam bitni. Moraćete da naučite da se postavite na drugačije načine, da prihvatite novitete, a pojedini će morati da prođu neku formu obuke ili usavršavanja.

Zdravlje: Zdravstvena slika za Bikove tokom ove godine može biti solidna, ali ćete morati da ispunite neke preduslove. Težite statičnosti i preteranom uživanju u hrani, što bi se moglo odraziti na probleme sa mišićima i kičmom. Drugačiji režim ishrane i bavljenje nekim vidom rekreacije može itekako pomoći. Pored ovoga su naglašeni problemi sa štitnom žlezdom, dijabetesom, a ženama i hormonski status.

( Prilagođeno sa: Moj astrolog i Svetlana Milenković-Filipović )