icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Od 20. aprila do 20. maja

Horoskop za vreme požude duše i tela: Otkrivamo zašto će vladavina Bika doneti ovakve promene

Nakon veoma živog i aktivnog perioda Ovna, 20. aprila Sunce će ući u Bika, zemljani znak, pod uticajem Venere...
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Venera u Biku posebno odgovara onima koji imaju Veneru u zemljanim znacima: Biku, Devici, Jarcu...

Pred nama su dani kada će doći do jedne nešto drugačije energije, koja je postojana, stabilna. Ovo je jedan od najlepših perioda u godini kada u prirodi sve buja, raste, razvija se, donosi plodove, a i kod nas dolazi do promena. Čulnost je povećana, raste potreba za zadovoljstvima, ali i za stabilnošću, kao i težnja ka sticanju, ili trošenju novca, ali i uživanju, piše Lovesensa.

Venera je u Ovnu do 30. aprila i dok je ona tu, u ljubavi ima više strasti. U odnosima ima više otvorenosti, ili srdačnosti, iskrenosti, ali i nestrpljivih želja. Sve do tada će se ispunjavati naše ljubavne želje i težnje, pre svega zahvaljujući preduzimljivosti i osvajanju.

Od 30. aprila Venera ulazi u Bika, znak gde se ona oseća kao u svojoj kući, gde se pojačava potreba za ljubavlju i uživanju svim čulnim nasladama. Veneri je lepo u svom znaku. Ljubav je izvor radosti, a posebno oni koji u natalu imaju Veneru u Biku umeju da više daju u ljubavi. Osećanja su trajnija i postojana.

Venera u Bika budi čulnost, pojačava senzibilnost, čulo dodira, čulo ukusa, čulo mirisa, bivaju jači. Kako i ne bi bili kada nas u ovom periodu sve boje, mirisi, zvuci sada umilno privlače. Što su lepše boje, što divniji zvuci, što zanosniji oblici, to su radost i zadovoljstvo uživanja veće. Ovo je period hedonizma!

Šta vam zvezde predviđaju u periodu od 15. do 22. aprila

Sadašnjost i život izgledaju lepše, uživa se u hrani, piću, lepoti, udobnosti. Sve poziva na uživanja, jedino što se uživa na različite načine. Neki će uživati u svoj lepoti ljubavi, njenog davanja i dobijanja.

To će biti oni kojima Venera u Biku prolazi (tranzitira) kroz petu kuću, odnosno oni koji imaju podznak ili u Strelcu, kraj Strelca, ili na početku Bika. Takođe, oni kojima Venera prolazi 11. kućom, odnosno oni koji imaju podznak u Raku, moći će da dobijaju više ljubavi ili lakše ostvaruju svoje želje.

Venera u Biku posebno odgovara onima koji imaju Veneru u zemljanim znacima: Biku, Devici, Jarcu i njima može najviše doneti bilo ljubavi, bilo radosti, bilo finansijskih dobitaka ili uživanja. Osobama sa podznakom u Ovnu će doneti prilike da dođu do zarade, ali i da više troše novac. Oni će više uživati i u hrani i mogu imati pojačan apetit, ali mnogi i potrebu za slatkim i to za nekim izuzetnim poslasticama. Osobe sa podznakom u Vagi mogu do novca doći preko drugih.

Kada je Venera u Biku, uživa se i u pripremanju hrane, u koju se unosi ljubav, koja daje jelima poseban ukus, a često i divan izgled. Ovo je vreme kada se uživa u umetnosti, u lepoti bilo u prirodi, ili ljudskoj lepoti, pa ima romantičnog zaljubljivanja, a veze teže da budu trajne.

To se posebno odnosi na nove ljubavi koje počinju u vreme mladog Meseca, posebno od 7. maja pa u narednih nedelju dana. Ukoliko ljubav započne kada je Venera u Biku, veza ima veću mogućnost da bude postojana.

Posebno će ovo biti vreme velikih ljubavi, prepunih senzualnosti, uživanja u lepoti ljubavi ili zaljubljenosti od 8. do 12. aprila, kada Venera bude u sekstilu sa Neptunom u Ribama, a istovremeno bude bila i u trigonu sa Jupiterom u Devici. To je vreme kada je moguća romantična zaljubljenost, kao i predivna ljubavna zadovoljstva, praćena osećanjem radosti, zadovoljstva, davanja i dobijanja. Za neke je to na ljubavnom, za druge na finansijskom planu.

Obeležite vaše kalendare: Lista dana kada će vašem znaku biti sve po volji tokom cele 2016. godine!

Merkur će biti retrogradan od 28. aprila do 22. maja u Biku. Pod njegovim uticajem biće i onih koji će obnoviti neku staru ljubav,ili prijateljstvo. Vreme najveće ljubavne požude, one koja ispunjava i telo i dušu, svaki delić bića traje od 12. do 16. maja, kada će nas obuzeti moćna čulna uživanja.

To su dani kada će Venera u Biku biti u trigonu sa Plutonom u Jarcu. Tada ljubav daje snagu, pokreće na neki čudan, ili tajanstven način, dubok. Neki će u potpunosti promeniti svoju finansijsku situaciju pod ovim moćnim aspektom.

Vreme Bika je vreme kada će do 9. maja čak 5 planeta biti retrogradno (Merkur, Jupiter, Mars, Saturn i Pluton). Od 17. aprila Mars će krenuti retrogradno, te će usporiti, ili negde i zaustaviti neke aktivnosti. Biće i više ponavljanja nekih aktivnosti od ranije, a neke aktivnosti će morati da se ponove da bi donele rezultat. To će povećati i pasivnost, a doneti više sklonosti ka zadovoljstvima, čulnim uživanjima u periodu Bika.

Biće i onih koji su pod uticajem Merkura pa će moći da ponavljaju, utvrđuju ranije naučeno. Retrogradni Merkur je povoljan da prepravite, naučite, dopišite ili završite nešto što ste ranije pisali, učili, ili opet razgovarate na iste teme i ovog puta pokušavate da rešite neto što ranije niste.

Komunikacija može biti usporena, posebno kada su u pitanju dogovori i obavljati se iz više puta, ili uz čekanje i kašnjenje informacija. Od 28. aprila do 22. maja nije povoljno vreme za putovanja. Ako se putuje, najbolje da se putuje u mesta gde ste već bili i koja donose mogućnost susreta sa osobama koje niste dugo videli.

Novine u maju dolaze sa mladim Mesecom u Biku, koji će već od 7. maja doneti mogućnost da vam se dogode promene i novine, a one mogu da budu u Biku vezane, pretežno za zaradu, ili za imovinu, ili za ishranu, ili za ljubav i čulna zadovoljstva.

To je ta ljubav fatalna: 3 horoskopska para čija će ljubav trajati večno

Period Bika ove godine doneće više prilike za hedonizmom, a manje za akcije i dinamiku, zbog retrogradnog Marsa, ali i zbog kretanja većeg broja planeta u retrogradnom hodu: Mekura u Biku, Saturna u Strelcu, Plutona u Jarcu i Jupitera u Devici, koji od 9. maja kreće direktno i pokreće dugo očekivanu potrebu za rastom, širenjem i progresom.

Kako je Jupiter u Devici to se najviše može odraziti kroz posao, ili obrazovanje, ili usavršavanje u radu ili poboljšanje zdravlja. U drugoj polovini maja će se osećati i trigon Jupitera u Devici i Plutona u Jarcu, koji je tu da nastavi ili završi ranije započete pozitivne promene ili neku reformu na ličnom ili društvenom planu.

Pred nama je period kada će zemljani znaci imati najveću mogućnost da napreduju, ili uživaju, ali svakako da dožive nešto što u ranijim periodima nisu imali priliku, od 9 maja, pa nadalje.

Najviše mogućnosti za to osetiće Bikovi, jer je ovo njihovo vreme, kada započinje nova životna godina, kada će najviše mogućnosti za napredak imati oni koji su rođeni prvih dana maja, posebno oko 4, 5, 6, i 7. maja, isto tako i oni koji su rođeni prvih dana septembra, u znaku Device. Šansu za poboljšanje na nekom planu imaće i rođeni prve nedelje jula, u znaku Raka, kao i oni koji su rođeni prve nedelje novembra i marta.

( Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović )