jeste li među njima?

Nekome nabolje, a nekom... Zavisi od vas! 4 znaka kojima bi RETROGRADNI SATURN mogao da promeni život (od 17. juna)

0

Saturn je od marta u Ribama, a od 17. juna do 4. novembra će se naizgled kretati unazad, za šta astrolozi kažu da je veoma značajno

Uticaj retrogradnog Saturna u Ribama za horoskopske znakove biće snažan
Uticaj retrogradnog Saturna u Ribama za horoskopske znakove biće snažanfoto: iredman/Shutterstock

Saturn se u astrologiji smatra izuzetno značajnim za čitav zodijački sistem, a poslednji put je ova planeta krenula retrogradno u znaku Vodolije u martu 2020. godine.


Ovog puta retrogradni Saturn biće u polju maštarskih Riba, a šta to tačno znači za pripadnike različitih horoskopskih znakova?


Saturn je u polju Riba od 7. marta, a retrogradno će ići od 17. juna do 4. novembra. Ova planeta simbol je pravila, propisa, zadataka, rokova, vremena i discpiline, a jedna je od onih koje se najsporije kreću u Sunčevom sistemu, pa joj je potrebno 25-30 godina da prođe kroz svih 12 znakova Zodijaka.

 

  • Šta se dešava kada Saturn, planeta pravila, krene retrogradno?


Kako Ribama vlada Neptun, planeta snova, većina znakova će se osmeliti da odleti u svet fantazije i pobegne od realnosti. Uz to, spiritualizam će biti jači u narednim mesecima, a pripadnici svih znakova Zodijaka će se fokusirati na unutrašnji rast i obnavljanje ambicija.

 

  • Na koga će najviše uticati retrogradni Saturn?


Astrolozi ističu da će na moć retrogradnog Saturna posebno biti "osetljivi" tzv. mutabilni, odnosno promenljivi horoskopski znakovi.

 

Saturn će od 17. juna ići retrogradno
Saturn će od 17. juna ići retrogradnofoto: Ezume Images/Shutterstock
  • Blizanci


Ovaj promenljivi vazdušni znak uvek se mučio s upravljanjem većim brojem istovremenih ideja koje izviru iz njegovog inteligentnog uma.


Retrogradni Saturn u Ribama će im pomoći da uspostave kontrolu nad ovim svojim potencijalom, što će na početku biti malo izazovno jer je Saturn stroga planeta. Najvažnije je da shvatite šta je prioritet i fokusirate se na jedan po jedan zadatak.


Na prvom mestu će vam biti posao u narednim mesecima, ali to slabi posle početka novembra.

 

  • Devica


Retrogradni Saturn u Ribama mogao bi da bude sudbonosan za Device, jer slede velike promene na emotivnom planu.

 

Dogodiće se krupne stvari u oblasti partnerstava, naročito emotivnih, a tekući kvalitetni odnosi imaju tendenciju da prerastu u nešto ozbiljnije.


Uz to, Device će konačno preseku veze koje ih opterećuju, ne služe im ničemu i sprečavaju ih da napreduju uživotu i žive u spokoju.

 

  • Strelac


Slobodoljubivi, promenljivi i vatreni znak Strelca dobiće priliku da se iskupi dok je Saturn u Ribama na retrogradnom putovanju!


Iako je inače društven, Strelac sada prekida veze s ljudima koji mu nisu suštinski važni u životu, smanjuje svoj krug ljudi i postaje individualniji nego inače.

 

Retrogradni saturn počinje 17. juna
Retrogradni saturn počinje 17. junafoto: vectorfusionart/Shutterstock

Iako će rešiti neke probleme i popraviti greške iz prošlosti, njegov instinkt da lebdi u životu bez dodatnih odgovornosti mogao bi da bude pojačan.

 

  • Ribe


Budući da je Saturn retrogradan u Ribama, pripadnici ovog znaka posebno će osetiti njegov uticaj.


Ribe vole meditaciju, fantaziju i spiritualnost, a sada bi mogli da budu izbačeni iz zone komfora silom prilika i da se, suprotno svim očekivanjima, nađu usred surove stvarnosti.


Ako to shvate kao neophodan podsticaj Univerzuma, to ne mora da bude nužno loša stvar: u realnosti, na kraju krajeva, živimo i moramo da naučimo da funkcionišemo u njoj i rešavamo probleme.

 

 

makonda-tracker