astro

NIŠTA NE ZAPOČINJITE DOK JE PUN MESEC: Ovako MESEČEVE mene utiču na nas

0

Mesečeve mene utiču na našu sudbinu i budućnost, evo i kako

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Osim mladog i punog Meseca, ostale dve mene su prva i poslednja četvrt. U periodu prve četvrti dobro je otpočinjati nove aktivnosti, dok u vreme poslednje treba izbegavati donošenje važnih odluka kao što su putovanje, ulazak u brak, ljubavna veza ili selidba.

 

U vreme jakih mesečevih mena primećen je povećan broj saobraćajnih nesreća, ubistava, operacija, kao i povreda, krvarenja. Nove aktivnosti uvek je dobro otpočeti u periodu dok Mesec raste, i obrnuto - dok opada poželjno je izbegavati one u kojima očekujemo da nešto treba da se razvija i raste.

Mesecu je potrebno u proseku 28 dana da bi prošao kroz svih 12 astroloških znakova. U svom hodu zauzima određene položaje u odnosu na Sunce i Zemlju. Glavni položaji su: konjunkcija, ili kada se Sunce i Mesec preklope na istom stepenu istog astrološkog znaka i to se zove mlad Mesec.

 

Pun Mesec se svaki mesec razlikuje po tome u kom je astrološkom znaku.

Nakon toga sledi prva četvrt (90 stepeni od Sunca), kada Mesec prođe Sunce, on nastavlja da raste. Na nebu je vidljiv rast mesečevog diska i to traje dok se u potpunosti ne popuni.

 

Taj ciklus traje 14 dana, a astrološki je prikazan aspektom opozicije (180 stepeni) u odnosu na Sunce. Nakon toga, Mesec nastavlja ka poslednjoj četvrti (90 stepeni od Sunca), ali ovog puta u opadanju. I ovaj ciklus traje 14 dana.

Dakle, pun Mesec imamo svakih mesec dana. Isto kao i mlad i obe četvrti, ali razlikuje se promena položaja u astrološkom znaku, pa tako i dejstvo mesečeve energije na nas.

 

 

makonda-tracker