astro prognoze

ROMANTIČNA VENERA ULAZI U ZNAK RAKA! Evo šta to znači za vaš horoskopski znak (od 7. avgusta)

0

Horoskop otirkva šta vašem znaku od danas donosi romantična Venera u znaku Raka!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čini se kao da je Venera celu večnost bila u Blizancima: zbog retrogradnoga kretanja u tom znaku, koji joj je davao intelektualni pečat i sklonost emocionalnoj distanciranosti, provela čak četiri meseca.

 

Ulaskom planeta ljubavi u znak Raka 7. avgusta, u kojem se oseća mnogo bolje, raste želja za ljubavlju i emocionalnom sigurnošću. Što se trebalo učiniti, učinjeno je, što je trebalo reći, rečeno je, a sada je vreme da se duboko udahne i oseća svim srcem.

 

Do 6. septembra način na koji volite odlikuju nežnost, brižnost i odanost, ali morate paziti da vama ne upravljaju vlastiti emocionalni usponi i padovi. Zapamtite da je naročito važno da ostanete uzemljeni kada osetite emocionalne fluktuacije. Rak ima sklonost naglo postati (naoko) hladan, povući se i navući oklop kada se oseti nesigurno.

 

Venera govori o tome koga i što volite, šta vas privlači i kakve veze želite. Kada je u Raku, žudite za dubljim emocionalnim povezivanjem, što vas ponekad može učiniti posesivnim. Ovakva Venera vašim odnosima daje romantične, sentimentalne i nostalgične tonove. Fokus vam je na domu i porodičnom životu, pa biste mogli osetiti snažnu želju da što više budete kod kuće sa partnerom i brinete se o njemu.

 

 

Rastanci su samo privremeni

 

Venera će se 25. avgusta naći u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Jarcu, što donosi osećaj nelagode i konfuzije, sklonost lenjosti i nemarnosti. Na površinu će isplivati neke promene u vezi, ali one nisu trajne. Tako će i eventualni rastanak biti samo privremen.

 

Treba li o nečemu raspraviti sa prijateljima, ljubavnicima ili sustanarima, ovo je dobar dan za to jer Jupiterov uticaj potiče na iskrenost i skidanje problema sa srca. Samo pripazite na to da se neke stvari ne predimenzioniraju ili ostanu zbrkane.

 

Potom, 27. avgusta, Venera dolazi u trigon sa retrogradnim Neptunom u Ribama, što naglašava emocije i empatiju, a danu daje dozu fantazije. To je i dobar dan za kreativnost, putovanja i uživanje u stvarima.

 

Ali opozicija Venere i retrogradnog Plutona 30. avgusta izazvaće osećaj iznmorenosti, pa je to dan kada treba nastojati zadržati smirenost. Taj bi dan mogao doneti i neke borbe oko novca.

 

Pri kraju svog boravka u Raku, od 1. do 4. septembra, Venera će biti u T-kvadratu sa Marsom u Ovnu i Saturnom u Jarcu. To će izazvati napetost između želje za nezavisnošću, želje za brigom o drugima i posvećivanjem vlastitim emocijama i želje za obavljanjem svog posla i ispunjavanjem svojih odgovornosti.

 

 

Venerina opozicija sa retrogradnim Saturnom 2. septembra mogla bi biti stresna i doneti pritisak da se požuri as obavljanjem nečega. Takođe, taj dan je i nepovoljan za putovanja.

 

Kvadrat između Venere i Marsa 4. septembra takođe upućuje na stres, ali i na zdravstvene probleme, koji zahtevaju lekarski pregled. Mogući su i propušteni pozivi ili nerazuevanje u komunikaciji.

 

Da bi se moglo ići dalje, potrebna je promena. Kako biste se mogli nositi sa svim tim suprotstavljenim energijama, tih dana još važniji postaju unutrašnja ravnoteža i mir, kojima trebate težiti tokom celog ovog tranzita. Dovoljno spavajte i kvalitetno se hranite, a u meditaciji se usredsredite na srčanu čakru.

 

 

Ovan

Vreme je da obnovite veze sa članovima svoje porodice, uredite svoj dom i uživate u njemu sa voljenim osobama. Sreća, ljubav i romantičnost čekaju vas upravo u vašem domu.

 

Bik

Venera u Raku jača vaše komunikacijske sposobnosti. Budući da ste vrlo popularni, možete raditi na umanjivanju tenzija među članovima svoje porodice, obnoviti veze sa bratom ili sestrom, pregovarati u osetljivim pitanjima i uopšteno pomoći drugima da nađu zajednički jezik. Pred vama je mnogo prijatnih interakcija, komunikacije u vlastitom domu i prijatno provedenog vremena sa voljenim osobama. Sreću i ljubav sada možete naći u svakodnevnoj komunikaciji (različitim sredstvima i u različitim oblicima) s drugima.

 

Blizanci

Venera sad naglašava dobre stare porodične vrednosti i navodi vas da razmislite šta u nekoj vezi vama ima najveću vrednost. Ovo je i vreme finansijskog rasta, brige o svom telu i razvijanja svojih talenata. S druge strane, mogli biste biti skloniji trošiti na užitke i želeti dobiti "opipljivije" izraze ljubavi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker