ASTRO

HOROSKOP ZA VIKEND ― DO 6. APRILA: Budite otvoreni za nove prilike, moguće promene na polju finansija

0

Venera ušla je u znak Blizanaca u četvrtak i boraviće u ovom znaku sve do 7. aprila Ukoliko vam je bilo potrebno malo više zabave i razigranosti, sada je vreme da kažete DA svim novim prilikama koje vam dolaze.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Venera u Blizancima nas poziva na promene, dinamične ljubavne konverzacije, kao i puno smeha. Ovo je period kada se lako možete naći u nedoumici kakav izbor bi trebalo da napravite na ljubavnom planu, a budući da ova Venera nesebično deli svoju ljubav, njoj je potrebno da se oseti slobodnom i nesputanom.

 

Težićemo da ispunimo sve svoje potrebe i prijaće nam da razgovaramo otvoreno o svojim osećanjima i željama. Venera u Blizancima može tražiti spoljnu potvrdu kroz odobravanje od strane drugih ljudi i može joj veoma teško pasti kada joj nešto prećutite ili je ignorišete. Ljubav se sada može pronaći u najbližem okruženju, a podršku i razumevanje dobićete od svojih prijatelja. Okružite se njima i prepustite se bezbrižnim trenucima. Ovo je period kada možete postići mnogo više nego što očekujete u kreativnom stvaranju jer ćete biti spremni da paralelno radite stvari koje volite. Ne ustručavajte se da budete slobodni, svoji i da plešete svakog dana.

 

 

U subotu će Merkur napraviti konjunkciju sa Neptunom u znaku Riba, dok će Venera napraviti trigon sa Saturnom. Merkur u konjunkciji sa Neptunom nas poziva da da maštamo i kreiramo. Ovaj aspekt predstavlja misli koje nam mogu oblikovati stvarnost, pa je pravi trenutak da putem vizualizacije otvorimo naš kreativni kanal. Data nam je mogućnost da posmatramo sve u svom unutrašnjem umu, pretvarajući kreativno u delo. Opažajte poruke koje vam se nameću ili deluju kao “slučajnost”.

 

Merkur udružen sa Neptunom želi da u nama probudi osećaj unutrašnjeg poverenja i vere u dobro. Reči dobijaju posebnu moć, pa sve ono što budemo izgovarali, na jednom nivou ćemo prizivati. Potreba ovog dana može biti ulazak u tišinu odakle postajemo kreatori svoje realnosti. Sa druge strane, trigon Venere i Saturna nam nudi mogućnost da napravimo stabilnu i trajnu saradnju u svojim partnerskim odnosima, dok nam na emotivnom nivou pruža osećaj sigurnosti i zaštite.

 

Energiju ovog dana možete iskoristiti za postavljanje osnove svih dogovora jer je ovo energija saradnje i konstruktivnosti. Saturn nam daje podršku da nešto traje u vremenu, dok nas Venera podstiče da se otvorimo ka lepim i kreativnim stvarima. Možemo biti inspirisani da pokrenemo kreativne projekte jer nam Saturn signalizira da je sada pravo vreme. Dopustite sebi da budete prisutni, a prošlost neka bude samo podsetnik na ono što ste sada postali – osoba koja zaslužuje bezuslovnu ljubav.

 

 

A u nedelju nas očekuje konjunkcija Jupitera i Plutona u znaku Jarca, koja je važna kako na mundanom nivou, tako i na ličnom nivou, budući da može probuditi određena sećanja i vratiti nas u atmosferu nekadašnjih kolektivnih zbivanja.

 

Ova konjunkcija svakako najavljuje velike promene na polju finansija, budući da često iznedri ekonomske krize i slomove i može se odnositi na razvoj „plutokratske“ političke moći. Ipak, ovo je svakako i vrlo transformativan period koji nas poziva da osvestimo svoje skrivene potencijale, radeći na ostvarenju lične vizije. Da bismo to postigli, potrebno je da stavimo fokus na ono što je pozitivno, što nam pruža nadu i otvara nas ka nečem većem od pukog ponavljanja sećanja. “Sreća je smisao i svrha života, ceo cilj i kraj ljudskog postojanja.”

makonda-tracker