astro

PRIPREMA, POZOR, SAD — KRENUO JE RETROGRADNI MERKUR: Sve tajne i predstojeći izazovi do 20. novembra

0

Od 31. oktobra do 20. novembra 2019. godine Merkur će se kretati retrogradno zodijačkim prostorom Škorpije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Retrogradnost planeta u ličnom horoskopu, kao i u tranzitu nosi energiju uspavljivanja okolnosti, odlaganja, zastoja. Vraća nas u prošlost. Nešto još treba da doznamo, naučimo i shvatimo. Planovi se odvijaju sporije, tu je i drugačiji osećaj za vreme, kao da prolazi sporije nego inače.

 

Merkur je planeta pod čijom dominacijom se nalazi komunikacija (govor, slušanje, pregovaranje), čitanje, učenje, prodaja, kupovina. Pozicija Merkura je bitna i kod sklapanja ugovora, početka rada na novom projektu, upravlja važnim dokumentima.

 

U vreme njegovog retrogradnog kretanja lako može doći do zabuna, pogrešnog tumačenja stvari. Neko nam hitno treba, ali ne uspevamo da ga dobijemo. Telefon je isključen ili zauzet, odgovori na poruke stižu kasnije od očekivanog. Neki uređaji se kvare, nešto popravljamo, revidiramo, popravljamo, bolje shvatamo, dovodimo u novi red.

 

 

Njegovo retrogradno kretanje znakom Škorpije ima posebnu simboliku.

 

Teme ovog tranzita su intimnost, iskrenost, istraživanje, novac, imovina i resursi drugih ljudi, seks. Ovaj Merkur dubinom i intenzitetom misli da ima sposobnost da korenito preobrazi i transformiše ono što jeste. Da počisti nepotrebno, odluči da nešto nije dobro i radikalno to odstrani iz svog života.

 

Ali, njegova suština je otkrivanje istine, otkrivanje onog što je ispod površine. On se bavi tajnama, onim što je skriveno od pogleda. Sjajan je detektiv. Stoga ako imate nekih nedoumica ili je pred vama zanimljiva tema koju želite da proučite, ovo je sjajno vreme za vas...

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker