zvezde kažu

Ne deluje isto na svaki znak: Svi se žale na retrogradni Merkur, ali ima i onih koji ne moraju previše da brinu

0

Za muke koje retrogradni Merkur donosi čuli su i oni koji ne veruju u horoskop! Međutim, neće pripadnici svih znakova morati da se suoče sa istim nedaćama, tvrde astrolozi...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Ukoliko bar malo verujete i čitate horoskop, sigurno ste i primetili paniku oko retrogradnog Merkura i tekstove upozorenja šta treba, a šta ipak da izbegavate dok je ovaj astrološki aspekt aktuelan. Ovaj tranzit koji traje oko tri i po nedelje može potpuno poremetiti naš život tako što će učiniti komunikaciju težom, a planiranje gotovo nemogućim, piše Cosmopolitan.

 

Međutim koliko god vam se loše činio ovaj aspekt, zapravo je dobra prilika da naterate sebe da budete oprezniji, da se preispitate više puta, proverite i razmislite. Merkur će biti retrogradan u Strelcu do 22. decembra 2017. i svaki znak će različito osetiti njegov uticaj. Evo i kako...

 

Ovnovi nikad ne odustaju, a Bikovi najduže čekaju da im se uzvrati ljubav: Zanimljive činjenice o svakom horoskopskom znaku

 

Ovan


Kao prvi znak Zodijaka i sa sjajnim predvodničkim sposobnostima, volite da prvi otkrijete neku teritoriju. U svaku igru ulazite sa namerom da pobedite, a ovaj retrogradni Merkur će vas naterati da promenite strategiju kada su u pitanju vaša osvajanja. Ne reagujte impulsivno, dobro razmislite koji će biti vaš sledeći potez, ali nikako ne činite ništa pre 22. decembra.

 

Bik


Oni koji imaju mesta u srcu jednog Bika su zaista srećni ljudi, jer Bikovi vole i čuvaju voljene ljude do kraja. Ovaj retrogradni Merkur će ispitati vaša ograničenja vezana za vezu i voljenu osobu. Baš zato što ste toliko vezani za svoje najbliže, možete ih nesvesno gušiti svojim željama i planovima. Usporite do 22. decembra i saslušajte želje drugih i šta oni to žele da vam poruče.

 

Blizanac


Izgleda da baš vi niste simpatični retrogradnom Merkuru, jer dok će drugi učiti lekcije, vi ćete poželeti da vam se ovaj period više nikad ne ponovi u životu. Vratite se u prošlost, razmislite, da li ste ostavili neki dug, da li možda niste bili prema nekome fer? Merkur će vas sada naterati u mali povratak u prošlo vreme, sve dok ne shvatite svoje greške i pokajete se za iste.

 

Rak


Rakovi su svima omiljeni prijatelji za savetovanje i razgovor, ali retrogradni Merkur će vas usporiti i iscrpiti energiju tako da u narednom periodu moraćete da mislite na sebe i svoje potrebe, umesto što ćete i dalje biti rame za plakanje. Povedite računa o svom zdravlju, organizaciji, nemojte da budete kao i uvek previše tolerantni u narednom periodu. Ne osećajte nikakvu krivicu što ste ispalili nekog, dopustite da budete sebi najvažniji.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker