Astro prognoze

On igra najveću ulogu u kreiranju sudbine svakog znaka: Šta se sve dešava kada Mesec vrši tranzit preko vašeg polja

0

Fizički gledano, Mesec je nebesko telo najbliže Zemlji. Gravitacijom utiče na nivo vode na Zemlji (plima i oseka), a naučno je dokazano i da količina svetlosti koju Mesec reflektuje tokom noći utiče na opšte raspoloženje...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Metafizički gledano, odnosno iz ugla astrologije, Mesec je najbrža astrološka planeta, potrebno mu je svega 28 dana da obiđe čitav zodijački krug, tj. zadržava se u jednom znaku nešto manje od 2,5 dana. Mesec uvek simboliše događaj, u natalnom horoskopu će Mesec sa svojim aspektima uvek opisivati život pojedinca, dok će u tranzitu Mesec uvek određivati opšte raspoloženje i interesovanja na globalnom planu, jer Mesec između ostalog simboliše i narod, mnoštvo ljudi na jednom mestu itd.

 

Iako svako od nas ima svoj individualni horoskop, svi smo mi ipak deo kolektivnog, te ćemo dnevne tranzite zasigurno osetiti u manjoj ili većoj meri, navodi Lovesensa, piše astrolog Miloš Tomić. Recimo, osobe rođene u znaku Raka ili sa podznakom u Raku, za koje je Mesec ključna planeta, jer vlada njihovim znakom, obično doživljavaju promene raspoloženja na svaka 2 dana, u skladu sa promenom položaja Meseca. Drugi znakovi možda te promene raspoloženja ne osećaju u tolikoj meri, ali su one svakako prisutne.

 

Na primer, kada se Mesec nađe u znaku Ovna, svi dobijamo nalet energije, želimo nešto da radimo i da budemo produktivni. Ali, tada nas često boli glava, patimo od sinusitisa, nervozni smo i spremni da se posvađamo za neku sitnicu.

 

Ali, kad Mesec nakon 2 dana pređe u znak Bika, onda smo spremni na uživanje, godi nam svaki dodir, zagrljaj, poljubac, tad se uređujemo i parfemišemo, prepuštamo se dobroj hrani, a posebno slatkišima.

 

Tranzit Meseca kroz znak Blizanaca naglasak stavlja na komunikaciju, pa tokom tog tranzita obožavamo da ćaskamo, da se dopisujemo, ali isto tako obično u ovom periodu jurimo u banku ili poštu, plaćamo račune ili rešavamo neku drugu papirologiju.

 

Mesec u Raku je misao o prošlosti, pa tokom ovog tranzita postajemo posebno sentimentalni, nostalgični i ranjivi. Nismo spremni za ozbiljne razgovore, svaka sitnica nas može naterati na suze, te se povlačimo u sigurnost svog vlastitog doma i razmišljamo o nekim prošlim, srećnijim vremenima, najčešće o detinjstvu.

 

Ali, nakon melanholičnog Meseca u Raku, Mesec se seli u znak Lava i žurka može da počne! Lav vlada zabavom, pa su generalno svi opušteni tokom ovog tranzita. Tada imate najviše elana da se sređujete, da izlazite na javna mesta i komunicirate sa ljudima, tad najviše želite da zasijate i budete viđeni.

 

Sitnice koje će ga odati: Ovako varaju horoskopski znaci (FOTO)

 

Kada se Mesec nađe u znaku Device, fokus se stavlja na rad, svakodnevne obaveze, higijenu (čišćenje kuće) i brigu o zdravlju. Tokom ovog tranzita dobro je i posvetiti se kućnim ljubimcima.

 

Mesec u znaku Vage nam priča o partnerstvima, bilo poslovnim, bilo privatnim. Kada se Mesec nađe u znaku Vage, ego se ostavlja po strani, i svi težimo da se "uparimo'' sa nekim, jer niko ne želi da bude sam tokom ovog tranzita.

 

Međutim, kad se Mesec preseli u znak Škorpije, iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo sumnjati u sve oko sebe. Planiramo napad iz zasede i objavu rata nekome ili nečemu.

 

Mesec u znaku Strelca ipak vraća optimizam, te utišava sve sukobe, naravno, sem onih teških filozofiranja o nebitnim stvarima, koje dodatno pojačava. Dok je Mesec u Strelcu, pravo je vjeme za planiranje putovanja i za sportske aktivnosti.

 

Da biste maksimalno iskoristili tranzit Meseca kroz znak Jarca, najbolje je da se pridržavate parole "red, rad i disciplina". Emocije stavite na čekanje, smanjite kontakt sa porodicom i prijateljima, te se potpuno posvetite poslovnim obavezama, jer ćete u suprotnom ući u bespotrebne sukobe.

 

Tranzitni Mesec u znaku Vodolije takođe treba iskoristiti, jer on simboliše oslobađanje, potrebu za socijalizacijom, boravak u većoj grupi ljudi, bavljenje humanitarnim radom i aktivno učestvovanje u okviru društvene zajednice.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

makonda-tracker