Do 22. avgusta

Vladavina vatrenog Lava: Turbulentan period koji počinje stelijumom Sunca, Marsa i Merkura upravo u ovom znaku

0

Imajte u vidu, možete biti zavedeni na stranputicu... Naime, jednom znaku neodoljivost biti će naglašena samo dok Venera prolazi njegovo prvo polje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

OVAN

 

Posao

 

Mars, vladar znaka zajedno sa Suncem na samom početku Lava, u petom polju naglašava vašu energičnost koja dolazi do izražaja u skoro svim delatnostima ali i o napetosti koja prati svaku promenu. Venera menja znak 1. avgusta, ulazi u Raka i aktivira osu četvrtog i desetog polja što ukazuje na vašu potrebu da osim porodičnih, konačno sredite i odnose na poslu. Vladar polja karijere, Saturn, zbog svoje retrogradnosti označava dogovore koji imaju tendenciju da kratko traju, pa je potreban dodatni napor kako biste među novim mogućnostima prepoznali poslovne aranžmane koji su dugotrajniji. Budući da je u sekstilu sa Jupiterom koji već godinu dana boravi u vašem sedmom polju, ukazuje da je oprez i dalje neophodan. Ulaskom Merkura u Devicu 26. jula, mnogo dogovorenog se neće ispoštovati. Vreme je za reviziju svih dogovora i planova.

 

Ljubav

 

Prelazak Venere iz znaka Blizanaca u znak Raka 1. avgusta, dodatno komplikuje vaš emotivni život i najavljuje dešavanja koja će dati novu dimenziju ljubavnim dešavanjima u narednom periodu. Imajući u vidu da je Venera dispozitor Jupitera koji je u vašem sedmom polju, mnoge stvari će se razrešavati kroz konflikt, jer su ove dve planete u kvadratu. Stoga, ne bežite od suočavanja sa kritičnim detaljima i ne gurajte pod tepih sve ono što vas čini nezadovoljnim, već naprotiv što pre pretresite situaciju kako biste došli do rešenja. Slobodni pripadnici znaka u prilici su da upoznaju osobu kakvu priželjkuju ali je verovatnije da taj "neko" biti zauzet nego slobodan. To praktično znači da ćete na putu do sreće proći kroz razna iskušenja, što će vam pomoći da preispitate svoje stavove i donesete pravu odluku.

 

Zdravlje

 

Zdravlje je solidno, ali povedite računa o ishrani i ne zanemarujte stomačne tegobe. Posebno obratite pažnju na jetru, žuč, pankreas.

 

BIK

 

Posao

 

Venera, vladar znaka, od 1. avgusta ulazi u znak Raka, pa aspektima koje pravi sa Jupiterom ukazuje na dešavanja vezana za posao i promene koje vas usmeravaju na nove poslovne izazove, prevashodno vezane za inostranstvo. Neke ponude će biti vezane i za promenu mesta boravka, odnosno privremeni poslovni boravak ili stažiranje van mesta stalnog boravka. U krajnjem slučaju, ne mora doći do promene poslovnog usmerenja, već do promena unutar kompanije u kojoj ste trenutno zaposleni. Preporuka je da krenete u susret događajima, odnosno da bez dvoumljenja prihvatite promene. Nije vreme za kockanje poslom, a odbijanje promena nekad upravo to znači, već je vreme prilagođavanja. Takođe, Mars i Sunce kroz četvrto polje ukazuju da je svaki dopunski posao dobra alternativa koja bi mogla da preraste u porodičnu delatnost. Nezaposleni će, takođe, imati više prilike da sami pokrenu svoj biznis, nego da na neki drugi način dođu do posla.

 

Ljubav

 

Mars u konjunkciji sa Suncem nagoveštava napetost u vezi jer kao vladar sedmog polja u ovakvom odnosu ukazuje na borbu za autoritet, ali i na želju za nadmetanjem u samoj vezi, te mogućnost sukoba i prekida. U vezu se meša i neka treća osoba, ili neko ko ima izvestan autoritet. Ali, umesto da smiri strasti, ta osoba će dodatno raspaliti vatru. Ceo period je vrlo napet i ne bi bilo dobro da potežete stare teme, stara pitanja koja su već ranije dovodila do suštinskih nesuglasica. Slobodni pripadnici znaka se nalaze pred vezom koja više asocira na avanturu nego na pravu vezu. U pitanju je zauzeta osoba koja je već bila prisutna u vašem životu, ali se odnos nije ostvario. Sadašnji povratak znak je dalje emotivne nestabilnosti.

 

Zdravlje

 

Povedite računa o povredama ekstremiteta, ukleštenjima kičme, povredama zglobova ili hroničnim problemima.

 

Julska romantika koja otapa sva usnula i hladna srca: Saznajte koji broj vam donosi ljubav

 

BLIZANCI

 

Posao

 

Vladajuća planeta Merkur, u trigonu sa Saturnom uvećava šanse za uspešnu realizaciju svih planova, čak i onih koje je bilo teško ostvariti, ali ta povoljnost traje samo do 26. jula, kada Merkur prelazi u znak Device. Potrebno je ubrzati sve stvari i završiti važne poslove tokom navedenog perioda. Ako nije moguće da sve privedete kraju u tih nedelju dana, biće dovoljno da barem započnete taj posao, jer ulazak Merkura u znak Device ukazuje na povoljan završetak. Sredinom avgusta Merkur se okreće retrogradno, pa je najbolji savet za taj period da se odlože sva rešenja za mesec dana i da se ne ulazi u dalju "kombinatoriku" vezanu za trenutne poslove. Sa druge strane, Venera koja još nekoliko dana boravi u Blizancima, a potom prelazi u znak Raka, inače vaše drugo polje ukazuje na finansijske povoljnosti i mogućnost da se novac koji ste uložili u neki biznis, sada povrati uz optimalnu zaradu. Vodite računa o rokovima.

 

Ljubav

 

Sedmo polje i dalje je pod uticajem Saturna, koji će se tokom ovog perioda naći u opoziciji sa Venerom, a takav aspekt upozorava da u vašoj ljubavnoj vezi ima svega osim emotivne stabilnosti. Nakon 1. avgusta izlaskom Venere iz Blizanaca stvari se polako smiruju, pa ćete lakše moći da sagledate celu situaciju i da osmislite sledeće poteze. Ukoliko dođe do "zahlađenja" u odnosima, neophodno je strpljenje, jer sa ulaskom Venere u znak Raka situacija se polako harmonizuje. Ipak, važno je napomenuti da je moguće da dođe i do prekida veze. Slobodni pripadnici znaka koji žele da započnu novu vezu, previše se opterećuju svojom ili partnerovom prošlošću što je najmanje bitno u predstojećim događajima.

 

Zdravlje

 

Alergije po koži ili neke druge reakcije znak su da treba ispitati stanje imuniteta organizma.

 

RAK

 

Posao

 

Stelijum Sunca, Marsa i Merkura u vašem drugom polju fokusira vaše misli i interesovanja na zaradu i nove poslovne projekte. Usredsređenost na novčana pitanja traje već duže i znak je da iz prošlosti vučete neke dugove ili nerešene situacije koje će isplivati nakon 10. avgusta kada Merkur uspori pred retrogradnost. Dobre vesti u vezi sa finansijama stižu i nakon Venerinog ulaska u Raka od 1. avgusta, pa saglasno simbolici koju ta promena nosi, teške i komplikovane stvari ostaju iza vas. Ukoliko na poslu ne možete da izbegnete promene, prihvatite ih, jer možete imati samo koristi. Potrudite se da na vreme ispunite preuzete obaveze i povedite računa da ne izgubite kontrolu nad situacijom. Pripadnici znaka koji se bave samostalnim poslom neka povedu računa o troškovima, kako rashodi ne bi umanjili ili potpuno "istopili" prihode.

 

Ljubav

 

Sa ulaskom Venere u vaše prvo polje rastu i prilike za nove ljubavne romanse. Tokom ovog perioda bićete magnetski privlačni za suprotan pol, pa nemojte da se iznenadite ako privučete pažnju i onih koji nisu po vašoj meri. Ipak, među mnogobrojnim ponudama uvek je moguće izabrati i nešto što vam godi. Uglavnom, bićete u centru pažnje, ali pazite da vas to ne zavede na stranputicu, jer će vaša neodoljivost biti naglašena samo dok Venera prolazi vaše prvo polje. Suštinski oni koji su u vezi biće u problemu, jer će prolazna "slava" ugrožavati kvalitet odnosa. Moguće je, takođe, da nehotice zanemarite voljenu osobu, što bi ona mogla da shvati pogrešno. Slobodnima je ovo pravo vreme da skrenu pažnju okoline na sebe i da privuku osobu koja ih zanima. Oni sa stabilnim horoskopom ulaze u ozbiljnu vezu, dok drugi imaju šansu da dožive nezaboravnu avanturu.

 

Zdravlje

 

Uglavnom dobro zdravlje, uz moguće recidive hroničnih problema. Pridržavajte se saveta lekara ili prepisane terapije kako biste izbegli komplikacije.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker