astro

MERKUR KREĆE RETROGRADNO: Ovi izazovi nas očekuju od 30. januara do 20. februara

0

Saznajte kakva iskušenja vam donosi retrogradni Merkur do 20. februara!

nered, haos, Retrogradni Merkur, Horoskop, devojka
foto: Shutterstock

Prvo retrogradno kretanje Merkura u ovoj godini započinje 30. januara i trajaće do 21. februara u vazdušnom znaku Vodolije. Zanimljivo je da će se Merkur kroz ovu godinu isključivo kretati retrogradno u vazdušnim znakovima (Vodolija, Blizanci, Vaga), za razliku od prethodne kada je njegov hod unazad bio prisutan u vodenim znakovima. S obzirom na to, došlo je vreme da preispitamo svoje ideje, način razmišljanja, način komunikacije i kako dolazimo do potrebnih informacija.

 

Naše misli imaju naročito snažan uticaj u kreiranju naše stvarnosti, ostvarenja ciljeva, odnosa sa drugima, kao i odnosa prema samima sebi. Vreme je da osvestimo snagu vlastitog uma i upoznamo vlastite misli.

 

Šta činiti?

 

  • Preispitajte svoje planove za budućnost i razvijte strategiju ostvarenja.
  • Koja je vizija vaše budućnosti i sebe u njoj? Osmislite, napravite vision board – ploču svojih ciljeva i želja.
  • Prikupljajte informacije, planirajte, osmišljavajte, dajte sebi vremena. Kuda žurite? Ono što je vaše neće vam pobeći.
  • Razmotrite sebe u prijateljstvima, isto kao i njihov odnos prema vama.
  • Budite strpljivi u komunikaciji, možda odgovori koje ćete dobiti neće bili potpuni i dorečeni.
  • Ne forsirajte ništa u što niste sigurni.
  • Popravite pokvareno i oštećeno, rešite se stvari koje vam više ne trebaju.

 

I njegov retrogradni hod zahvatiće dobar deo februara koja će astrološki biti vrlo intenzivna sa pet planeta u Vodoliji i sa svim aspektima koji će se unutar nje odvijati. Zato je dobro ne žuriti. Usvajajte nove informacije koje će vam biti potrebne za odluke koje dolaze od 2. aprila kada će Merkur ponovno doći na mesto s kojeg je krenuo retrogradno – sa 26 stepena Vodolije.

 

 

makonda-tracker