astro

HOROSKOP ZA VIKEND ― DO 13 APRILA: Kraj nedelje je vreme za VELIKE planove

0

Horoskop za vikend od 10. do 13. aprila 2020. godine!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U četvrtak i petak Mesec će prolazo kroz znak Škorpiona, da bi u petak uveče ušao u znak Strelca. Prolazak Meseca kroz znak Škorpiona nas suočava sa svim potisnutim emocijama, a često može probuditi tugu ili nas podsetiti na neki gubitak koji smo doživeli. Zato je važno da uđemo u sva ta sećanja i osećanja, kako bismo mogli prvo da ih u potpunosti prihvatimo. Petak je posebno povoljan za regenerisanje i otpuštanje svega što se natoložilo, a što nam ne dozvoljava da živimo svoju pravu priču. Neka za vas ovaj Mesec bude lekovit – možete staviti svoje emocije na papir ili ih podelite sa nekim kako biste dato stanje transformisali u sjajnu energiju (Mesec trigon Merkur).

 

Merkur će ući u znak Ovna u subotu i boraviće u ovom znaku sve do 27. aprila. Period koji je iza nas (Merkur u Ribama), mogao je izazvati određene nesigurnosti, konfuznost i izgubljenost. Ulaskom Merkura u znak Ovna imaćemo jače prepoznavanje svog identiteta. Ovo je znak Marsovog sedišta, a Sunčeve egzaltacije, pa se budi potreba da budemo direktni u svojim namerama, oštroumni i pronicljivi. Želećemo da vodimo konverzacije koje nas podstiču na konkretne poduhvate. Ovo je odlično vreme da napravimo “mentalni detoks”, kao znak svežeg početka jer Merkur u Ovnu može iznedriti pregršt novih ideja i koncepta. U narednom periodu je naglašena svest o ličnim potrebama. Ipak, budite otvoreni i za predloge drugih i ne odbacujte olako njihove ideje.

 

 

Postajemo strastveni i voljni da se izrazimo i pokrenemo. Misli su veoma brze, a može se javiti i kritičnost prema drugima. Borbeni duh je takođe prisutan, budući da možemo poželeti da se istaknemo u svemu što budemo radili. Preusmerite ovu energiju kako biste realizovali svoje planove u kratkom roku. Od nas će se tražiti da budemo brzi, sigurni u svoje stavove i da se jasno izražavamo.

 

Nedelja je dan kada će se Merkur napraviti sekstil sa Saturnom, pa će akcenat biti na fokusu! Ukoliko nismo bili sigurni u ispravnost neke odluke, danas je možemo doneti. Saturn nam daje podršku i vodi nas u pravom smeru, dok je Merkur spreman da nas podstakne i motiviše. Ovaj tranzit je posebno povoljan za sve one koji ga imaju kao natalno sećanje.

 

Ukoliko već duže vremena čekate na realizaciju neke ideje, danas to možete učiniti. Merkur sekstil Saturn nas podržava i u odlukama koje se mogu ticati posla ili nekog životnog pitanja. Postajemo organizovaniji i praktičniji, spremni da dovršimo neki davno započet razgovor. Uz sve to, Mesec će se naći u znaku Strelca, pa ćemo biti motivisani da “igramo na veliko”. Ovo je sjajan dan za spuštanje vizije, dok velike planove možete uneti u svoj magični kalendar!

 

 

makonda-tracker