ASTRO

7. APRILA USLEDIĆE PRIRODNI FENOMEN: Evo šta astrolozi kažu o uticaju RUŽIČASTOG SUPERMESECA!

0

Za većinu ljudi širom sveta koji vreme provode u svojim domovima, potreba za pristupačnim zabavama nikad nije bila veća. Upravo se za jednu takvu u utorak, 7. aprila, pobrinula i sama priroda. Naime, na nebu će se moći videti ružičasti supermesec.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ipak, ime ovog meseca vara. Umesto ružičaste boje, očekuje se da će mesec zasjati zlatnim nijansama, a onda će izbledeti do svetlobele boje. Pridev ružičasti u imenu mesec je dobio jer se pojavljuje u vreme cvetanja ružičastog cveća koji često simbolizuje proleće.

Supermesec je zapravo pun mesec koji se pojavljuje u trenutku kad je Mesec najbliže Zemlji, a u tom položaju izgleda svetliji i veći od uobičajenog punog meseca. U 2020, za koju stručnjaci tvrde da je zaista posebna po pitanju nebeskih fenomena, prvi supermesec dogodio se 9. marta, a ovaj koji nas očekuje u utorak biće još spektakularniji i veći.

 

Zapravo, ružičasti supermesec biće najbliži Zemlji ove godine, a time najsjajniji i najveći pun mesec 2020. godine. Ovaj spektakularni mesec moći će se videti nakon zalaska sunca 7. aprila, ali će biti uočljiv golim okom sledećih nekoliko dana.

 

A evo šta astrolozi kažu o uticaju ružičastog supermeseca:

 

Aspekt Marsa kvadrata Uran koji deluju na pun mesec u ljudima bi mogao podstaći buntovno i agresivno ponašanje. Jupiter u konjukciji s Plutonom pojačava rizike, ali pozitivan aspekt Merkura daje razumevanje i zdrav razum. Tokom ovog perioda formula za sreću i sigurnost biće u mudrom promišljanju i spremnosti na saradnju s prijateljima i susjedima.

Za nadvladavanje bilo kakvih izazova u vezama i odnosima najbolje se poslužiti povećanom emocionalnom snagom i intuicijom. Kako će podsvest omogućiti uravnoteženi pogled na odnose, savetuju astrolozi, moći ćete jasno videti dinamiku odnosa odnosno negativna osećanja koji će, moguće, uzrokovati neravnotežu.

 


 

makonda-tracker