astro

VREME MOĆNE ENERGIJE I SAMOSPOZNAJE: 5. novembra zavladaće GANDANTA — evo šta ona znači

0

Ovo je vreme za duhovni napredak ili čišćenje, ali i za spoznaju u smislu otkrivanja onih delova sebe koji su nam nepoznati.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jupiter će kao nosilac duhovnosti 05.11. ući u znak Strelca, a u tom prelazu će stvoriti jako važnu duhovnu kombinaciju Gandanta. To su tačke spajanja koje simbolizuju rast duše. Te tačke se nalaze na raskršćšu vodenih znakova, a u ovom slučaju između Škorpije i Strelca. Momentalno se Jupiter nalazi u ovoj tački, a biće najjači pri samom prelazu 04. i 05. 11. Takođe, posle Gandante će Jupiter s Ketuom i Saturnom stvoriti u Strelcu jaku duhovnu kombinaciju do kraja januara sledeće godine.
 

Ovo je vreme za duhovni napredak ili čišćenje, ali i za spoznaju u smislu otkrivanja onih delova sebe koji su nam nepoznati.

 

Gand znači čvor, anta znači kraj. Gandanta znači čvor na kraju.

 

Gandanta predstavlja čvor u sebi, on postavlja pitanje smisla s kojim se pokušavamo pomiriti. Jupiter se u ovoj tački susreće sa sukobom vodenog i vatrenog principa, gde pokušava odvezati tajni čvor ili spoznati kako se povezuju dva principa vode i vatre. Sjedinjenje dva principa stvara ljubav.

 

Ovaj prelaz na ličnom nivou osećamo u vezama ili unutarnjim borbama. Kad se život kristalizuje, pre toga je potrebno proći ovo razdoblje neizvesnosti ili čišćenja, ili mirenja s prošlošću. Planeta u Gandanti je posebno snažna, pogotovo kada se radi o Jupiteru.

 

Ako imate Mesec u Gandanti, govori o vašoj velikoj snazi. Ipak, ovaj položaj unosi nemir u početku života, donosi probleme s roditeljima.

 

Gandanta se uvek odvija između Vodenih i Vatrenih Znakova. Voda i vatra – Agni i Apas su dva suprotna elementa. Ako je Venera u Gandanti, tada će veze i brak biti područje nesigurnosti.

 

Ako je Mesec u Ribama, ali u Gandanta tački, to se odnosi na krajnja iskustva gde je duša dostigla jedan nivo znanja i prelazi u ovom životu na viši.

 

Prelaz Jupitera iz Škorpije u znak Strelca je najteža Gandanta, jer okreće dušu prema svom konačnom smeru, prema spajanju s univerzalnom svešću.

U svakom slučaju ovakva tranzitna gibanja su retka, pa ih na taj način treba tretirati.

 

Pokušajte u ovo vreme više meditirati i usmeriti se na duhovne aktivnosti. 

 

 

makonda-tracker