ASTRO

Furiozni decembar donosi NEOČEKIVANA uzbuđenja: Proverite šta vam zvezde donose u MESEČNOM HOROSKOPU!

0

Pripremite se za sve što dolazi... 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Eh taj decembar....mesec u kojem jesen prelazi u zimu, mesec u kojem se pripremamo za prelazak u sledeću godinu, mesec koji donosi sabiranje utisaka, mesec u kojem praznična atmosfera lagano raste....

 

A šta vam zvezde predviđaju za poslednji mesec stare godine?!

 

 

OVAN

Ljubav

Obzirom na to da ovaj mesec započinjete opozicijom Venere (vlada vašim partnerstvima) sa retrogradnim Uranom iz vašeg znaka, kao i da će vaš vladar Mars tokom celog decembra boraviti u polju tajni, skrivenosti – posebnu pažnju morate obratiti na odnose koji su vam važni. Iako je prvih nedelju dana decembra pod nekim najkomplikovanijim aspektima, ni ostatak meseca nije baš savršen, pogotovo ukoliko ste od onih koji vole da po koju tajnu sakriju od voljene osobe. Ne zaboravite da je u trećoj dekadi decembra i pun Mesec u vašem polju doma, stabilnosti, ali i završetaka i ne dozvolite da vaši bitni odnosi trpe zbog vaše povremene potrebe da flertujete, očijukate ili održavate tajnu komunikaciju sa nekim. Ovaj mesec je nezgodan jer te tajne mogu izaći na videlo, pa bili krivi sto posto ili samo malkice – možete snositi posledice kroz nerviranje ili nestabilan odnos sa osobom koju volite. Ne dajte da vam nešto tog tipa pokvari pretpraznično raspoloženje....Ako ste solo, ovo je mesec velikih strasti i ljubavnih ludila. Potpuno možete izgubiti pamet za jednom osobom...Ako, opustite se i uživajte.

Posao

Neprijatne situacije u poslovnim partnerstvima i saradnjama moguće su u prvoj nedelji decembra. Trudite se da u tom periodu izađete u susret jedni drugima, napravite kompromis i sprečite raskol. Ostatak meseca je neuporedivo povoljniji, i po pitanju realizacije planova, a naročito onim Ovnovima koji pokreću bilo koji tip saradnje sa strancima. Očekuje vas mnogo posla i obaveza, svođenje nekih računa i privođenje kraju projekata koje ste započeli u proteklom periodu. Bićete prilično zadovoljni.

Zdravlje

Vaš vladar je slab tokom celog decembra, ali i planeta koja vlada vašim poljem zdravlja. Morate se čuvati i fizičkog, ali i mentalnog iscrpljivanja. Više se odmarajte, vodite računa o ishrani, rekreirajte se.

 

BIK

Ljubav

Zauzete Bikove očekuje opozicija Venere sa Uranom početkom meseca, a onda i ulazak vaše vladarke u mesto svog izgona, loše pozicije – u Škorpiju. Da se razumemo, to ne znači automatski da će između vas i partnera non stop biti nestabilno, već pre govori o tome da ćete vi lično imati svoje uspone i padove i da ćete vrlo često opravdano ili neopravdano biti posesivni, ljubomorni i prilično zahtevni prema osobi koju volite. Jednostavno – nećete se baš uvek osećati sigurno i onda ćete kroz pokušaje kontrole i „čvrstog stava“ nadoknađivati taj manjak sigurnosti. Ono što je dobro jeste da ćete postati pravi hodajući vulkan strasti, pa se nadam da će vatra u vašoj spavaćoj sobi jednim velikim delom popravljati situaciju. U suštini, računajte da vam je najnapetiji i najturbulentniji period onaj tokom prve nedelje decembra i u danima oko punog Meseca. Tu malo spustite loptu, iskulirajte – sve ostalo ćete lakše proći. Oni koji su slobodni a žele da pokušaju da daju novu šansu staroj ljubavi – samo napred, jer šanse za uspeh su dobre. Nešto novo – da, ali početna faza odnosa je kroz strast....videćemo gde će otići na dalje....

Posao

Vrlo često ćete tokom decembra imati osećaj da samo vi vučete, da se samo vi borite i trudite. Shvatićete da ne možete da računate na one koji su oko vas i da ako hoćete da nešto bude završeno – morate vi sami da to potegnete. Iako će vaša poslovna situacija, generalno gledano, biti stabilna – vi ćete se trošiti u tom procesu i pokušavati da funkcionišete na pet strana odjednom. Finansijski – promenljiv i nestabilan period, a postoji mogućnost i da neki novac izgubite ili da vam bude ukraden.

Zdravlje

Zdravstvene prognoze za decembar nisu najpovoljnije, pa ćete morati da više vodite računa i o imunitetu, ali i da odmah reagujete na bilo kakve tegobe. Lako se iscrpljujete i gubite energiju.

 

BLIZANCI

Ljubav

Uglavnom povoljan ljubavni mesec pred zauzetim Blizancima. Malo zbog retrogradnosti i prolaska kroz senku vašeg vladara Merkura, malo zbog njegovog kvadrata sa Neptunom – ipak bi trebalo obratiti pažnju na bitna pitanja, ali generalno gledano – uglavnom bi ovaj period trebao da donese rasterećenje i bolji i kvalitetniji odnos sa osobom koju volite. Bilo bi dobro da pronađete neke iste teme, iste ciljeve koji vas oboje ispunjavaju, ili makar – posebno u drugom delu decembra, više vremena provodite zajedno u nekim zabavnim aktivnostima. Na taj način ćete se dodatno, više povezati i doprineti da pretpraznična atmosfera u vašoj vezi bude fina i stabilna. Oni koji su usamljeni – već na samom početku decembra opozicija Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Uranom može pokrenuti novo poznanstvo preko prijatelja, izlazaka, društvenih mreža. Vrlo brzo se mogu probuditi strasti, a ako se sve kockice lepo poslože – neki od vas bi mogli ostvariti i vrlo zanimljivu ljubavnu priču. U prvom delu meseca još uvek možete razmišljati o prošlosti, a čak i tu je moguć kontakt i obnova...na koliko dugo, videćemo...

Posao

Prva polovina decembra može biti dosta naporna onim Blizancima koji su u zaostatku za obavezama ili onima koji su preuzeli previše na sebe, pa ne uspevaju da se organizuju i završe sve na vreme. Drugi deo meseca je nešto rasterećeniji iako možete na kratko imati nedoumice ili čak lošiji odnos sa autoritetima. Pun Mesec u vašem polju zarada u poslednjoj dekadi decembra doneće vam konačno izlazak na kraj sa nekim finansijskim pitanjima koja su vas opterećivala u proteklom periodu.

Zdravlje

Pomalo klackava zdravstvena situacija tokom celog decembra. Neće to biti neke ozbiljnije stvari, uglavnom prehlade, viroze – generalno gledano pad imuniteta

 

RAK

Ljubav

Opozicija Venere koja vlada vašim poljem doma, stabilnosti ali i završetaka sa retrogradnim Uranom, koja se dešava na samom početku decembra – upozorava Rakove da je potrebno napraviti neke promene da bi odnos sa voljenom osobom funkcionisao na dalje. Morate razdvojiti posao i obaveze koje imate od svog privatnog života i više se posvetiti partneru. Mlad Mesec u vašem polju obaveza govori o tome da hoćete biti pritisnuti jurnjavom za novcem, ali nemojte zanemarivati sitnice koje život znače – u ovom slučaju – ljubav i sklad sa osobom koju volite. Pun Mesec u vašem znaku u poslednjoj dekadi decembra može doneti ili kulminaciju otuđivanja jedno od drugog i rasprave oko toga, ili jedan veliki zaokret kod vas lično i usmerenost na partnera. Na vama je odabir – sprečite, da ne biste lečili. Ukoliko ste usamljeni, retrogradni Merkur koji se vraća u vaše polje ljubavi opet će pokrenuti stare priče, a Venera iz istog polja u sekstilu sa Saturnom daće svoj pečat na njih. U prevodu – sada se može obnoviti ono što je bilo. U drugom delu meseca Rakove čekaju ozbiljni partneri i priče koje mogu trajati.

Posao

Rakovi će biti okupirani poslom i praktično će tek poslednje dane decembra provesti u nekoj opuštenijoj i rasterećenijoj atmosferi. Od samog početka meseca krećete udarnički, i to ne svojom voljom već zbog okolnosti koje vam nameštaju promene, uzburkanost i gomilu obaveza koje će vas prosto zatrpati. Novi poslovi, novi projekti i zadaci krenuće vrlo brzo i trebaće vam i organizovanosti i vremena da se u svemu ovome snađete. Ako, radite – bar će biti više novca za praznične kupovine!

Zdravlje

Mlađi Rakovi će funkcionisati dosta dobro tokom ovog perioda. Kod starijih je potrebno nešto više obazrivosti jer će vam imunitet povremeno slabiti i otvarati mogućnost za prehlade i viroze.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker