ASTRO

Oktobar donosi IZNENAĐENJA: Astro prognoza za NOVAC I POSAO nekima se neće dopasti!

0

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Od 5. oktobra 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. oktobra pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. oktobra sledi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni kada trošite novac!

 

Ovan

 

Tokom oktobra 2018. godine aktivirana je kuća novca Ovna, a Venera, planeta koja vlada poslom Ovna, 5. oktobra kreće retrogradno kroz kuću zajedničkih sredstava, pozajmica, poreza, nagrada, dobitka, poklona, nasleđa i novca. Nije povoljan period za potpisivanje novih ugovora, posebno ako se radi o novcu. Nije povoljan period ni za pozajmice ili veće investicije.

 

Ovaj mesec dovedite račune u red, isplanirajte otplatu dugova i srežite neke troškove. Ako sagledamo iz drugog ugla, može doći do žustrih rasprava s voljenom osobom zbog zarađenog i potrošenog novca, kao i koliko ko doprinosi u zajednici. Sa Uranom u kući zarađenog novca i planetama iz 8. kuće s kojima je u opoziciji, možemo reći da se ovde radi o finansijskojnestabilnosti, ali i o želji da se postane nezavisan i da se izgradi sopstvena budućnost. Na poslu ćete biti na dobitku, ako dovršite započeto. Potrudite se, pokažite šta možete i nemojte se suprotstavljati nadređenoj osobi. U kući posla Ovna imate dosta aktivnog Merkura. To znači da se može ukazati prilika za novim i boljim poslom ili da ćete postići sjajne stvari na sadašnjem poslu.

 

Bik

 

Tokom oktobra 2018. godine razmišljaćete o poslu i koliko zarade donosi. Venera vlada i kućom posla Bika i u retrogradnom je hodu kroz kuću partnerstva Bika, od 5. juna. O određenim poslovima ili radovima moraćete ponovo da pregovarate, a isto se odnosi na saradnje i partnerstva. Vašu kuću posla i zdravlja aktivira mlad Mesec 9. oktobra, pa ćete pokrenuti nove projekte i ukazaće vam se nove prilike da napravite nešto novo u poslovnom životu. Ako želite da promenite posao, može vam pomoći razgovor s pređašnjim poslodavcem. Ako tražite nove zaposlenike ili saradnike, savetujemo da prođete listu onih s kojima ste pre sarađivali, čije slabe tačke i vrline dobro poznajete.

 

Novčani pregovori neće teći lako, donose stres i nepredvidivi su, posebno kroz poslednje dve nedelje u mesecu. Neki Bikovi biće u dilemi zbog dugoročnog projekta koji materijalno zavisi od partnera. Vreme je da jasno odredite svoje novčane potrebe i mogućnosti izbora, te da se borite za svoja prava. U ovom periodu mogli biste da ostvarite zaradu kroz investiciju ili prodaju nekretnine koja vam nije potrebna ili želite da je se rešite. Poslednji dani oktobra donose vam neočekivanu novčanu zaradu, novi dogovor ili ćete uspeti da se rešite nekog duga.

 

 

Blizanci

 

Već u prvoj nedelji oktobra 2018. godine bićete zabrinuti oko duga, pozajmice ili kredita, a moguće i nasleđa. Izvor ovakvih briga možda je u sklonosti da se upustite u financijskespekulacije i troškove koji su nepotrebni, beskorisni ili napravljeni impulsivno. Vreme je da ozbiljnije razmotrite situaciju i procenite realno svoj priliv novca. Bilo bi dobro da potražite i druge izvore zarade ili bolje plaćen posao. Kuća posla Blizanaca je aktivna tokom oktobra, zato što ovde borave Venera, u retrogradnom hodu (od 5. oktobra), Jupiter, Merkur (od 10. oktobra) i Sunce (od 23. oktobra). Uprkos odlaganjima ili nedostatku inspiracije, potrebne okolnosti za efikasniji rad dolaze vam u susret, kao i okolnosti u kojima ćete moći da preuzmete više obaveza - što će povećati vaš priliv novca.

 

Neki Blizanci će zaraditi kroz svoju kreativnost ili hobi. Savetujemo da izbegavate tračeve, intrigantne situacije, spletkarenja i nepromišljena čavrljanja na poslu, jer može doći do nesporazuma, neugodnosti ili sukoba koji se dugo vremena neće razrešiti. Neki Blizanci biće zabrinuti bez pravog razloga na poslu ili neće imati volje da ispunjavaju zadatke, a prigovaraće da nadređena osoba zahteva previše. Za njih je savet da saberu dva i dva i da iskoriste energiju koju im oktobar donosi, kako bi postigli dobre stvari kroz težak rad.

 

Rak

 

Na profesionalnom polju i vezano za novac možete očekivati dosta zbrke tokom oktobra 2018. godine. Zbog novca situacija kod kuće može postati napeta, na primer zbog svađa oko ulaganjanovca u kuću. Osetljiva tema može biti i podela dobara, imovine, podrška oko dece i slično. Vrlo brzo može nastati haos i zato savetujemo da budete strpljivi i da se postavite diplomatski, te razjasnite situacije. Nije isključen ni preokret planova, na primer, dok budete planirali da uložite novac u razvoj svog posla ili karijere, pojaviće se neplanirani troškovi za kuću.

 

Zato vrlo pažljivo napravite proračun, posebno ako imate pozajmicu ili kredit. Ipak, uz sve te haotične situacije, shvatićete da vam novac pristiže i da se pojavljuju prilike za zaradu novca, povremeno će to biti prilike o kojima niste ni sanjali. Važno je da mudro raspolažetesredstvima i nemojte se nadati da ćete preko noći zgrnuti bogatstvo. U ovom periodu strast je vrlo jaka i zbog toga ćete teže usmeravati svoju energiju prema dugoročnim profesionalnim ciljevima.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker