predviđanje

Horoskop za vikend: Kako spletkare retrogradne planete i Mars u zagrljaju Plutona?

0

Merkur 19. avgusta završava retrogradno kretanje, a u direktnom hodu mu se približava i Mars - evo kakvu sudbinu horoskop predviđa za ovaj vikend!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Tokom 17. avgusta 2018. godine želim da govorim o vatri, želim govoriti o Lavu. To nedavno solarno pomračenje u Lavu, veliki mlad Mesec, Merkur u Lavu, severni Mesečev čvor u Lavu – tu je vatra", kaže astrolog Kaypacha. "Vatra je vrlo zanimljiv element. A Lav je fiksna vatra." Taj peti znak u Zodijaku vlada petom kućom kreativne igre, samoizražavanja, dece, zabave, igara, ljubavnih veza, prenosi Sensa.

 

I upravo nas sad uveliko podseća na važnost igre u saradnji sa drugima jer i dalje su brojne planete retrogradni. Kaypacha retrogradne planete opisuje ovako: "Oni uspevaju da pronađu put na novoj teritoriji, a tada kao da nešto zaborave: "Oh, nešto sam zaboravio, moram se vratiti!"

 

Tako je, na primer, Mars došao do 9. stepena Vodolije i – "Oh, zaboravio sam nešto u Jarcu! Moram se vratiti!" Mars se u Jarcu približava Plutonu, "verovatno zaboravivši nešto intenzivnosti".

 

Uran je dospeo do Bika, pa se u retrogradnom hodu vraća u Ovna. A tu je i retrogradni Merkur, u kvadratu sa Jupiterom ceo avgust upravo zbog retrogradnoga kretanja. Inače se kreće otprilike stepen na dan i trebao je "samo proći" preko Jupitera. Ali, došao je do 20. stepena Lava, pa se "setio: "Oh, zaboravio sam da ponovo moram doći u kvadrat sa Jupiterom!"

 

"Ovo je vrlo uzbudljivo vreme", ističe Kaypacha. Merkur ovaj vikend završava retrogradno kretanje, a potom 27. avgusta i Mars kreće direktno. Nakon što su nas nedavna pomračenja odvela duboko rasprsnuvši naše svetove, sada smo ponovo na talasu koji nas podiže. "Obnovljeni smo, ponovo rođeni", a u ovom razdoblju Lava pojavljuju se nove kreativne prilike i impulsi.

Vraćajući se na Merkurov kvadrat sa Jupiterom, Kaypacha objašnjava da nakon što je u konjunkciji posejano seme, na 90 stepeni ono posejano izbija van; na 180 stepeni, odnosno u opoziciji, dolazi na površinu, a potom, na 270 stepeni, istom kvadratu, vraća se nama na isto razmatranje, refleksiju, a možda i modifikovanje.

 

Zato će se neki razgovori, ideje, želje ponovo razmotriti; ovo je vreme za komuniciranje, saradnju. Takođe, Jupiter u Škorpiji znači veliko otkriće, veliku korist, veliku moć što donosi saradnja s drugima, povezivanje, zajedničko stvaranje – što je igra, veselje, zabava.

 

 

makonda-tracker