kako su se snašli?

Nadmašili decenijama mlađe zavodnike! Legendarni glumci u 63. i 70. godini prošetali modnom pistom kao Pradini manekeni

2

Tokom vikenda za nama, u Milanu je na Nedelji mode prikazana kolekcija muške odeće modne kuće Prada za jesen i zimu 2022, a među modelima su se našle i žive legende Holivuda!

foto: Shutterstock Editorial/Profimedia
foto: Shutterstock Editorial/Profimedia

Mijuča Prada ove godine je želela da ponudi svetu mode nešto neviđeno, pa je na milanskoj Nedelji mode novu kolekciju muške odeće nosio i određen broj najcenjenijih muškaraca u svetu glume.


Najviše pažnje privukli su Džef Goldblum (69) i Kajl Maklaklan (62), koji su nosili ekstravagantne i dugačke kapute, a njima su se pridružile mlade kolege Asa Baterfild (24) i Tomas Broudi-Sangster (31). Kako su dizajneri istakli, oni su odabrani kao "pravi muškarci i priznate ličnosti koje nude novi aspekt stvarnosti", a kritičari kažu da nisu svi blistali i izgledali sigurno na pisti.

 

1 / 11 Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia


Četvorila glumaca nosila su jednobojne odevne kombinacije sastavljene od pantalona i kaputa, dok su ostali manekeni bili u svetlijim i jarkim bojama, a prikazani su vrlo upečatljivi komadi poput narandžastih pantalona i roze kožnih jakni.


Reviju je zatvorio najstariji među njim ― legendarni Džef Goldblum, koji je izašao iz tunela osetljenog ljubičastim svetlima i izgledao pomalo iznenađeno što se tu našao i hodao kao da karikira manekenski hod, a nije poznato da li je samo pokušavao da se našali.

Kako su Mijuča Prada i Raf Simons istakli, razmišljali su o tome kako da moda bude smislena i da komadi tu budu s nekom poentom jer "odeća čini da se ljudi osećaju važno i, u skladu s tim, da su oni važni, a ne nešto što treba zanemariti". Primetno je da su komadi mahom predimenzionirani i oštrih linija, kao i da se postigla savršena ravnoteža statement detalja i svedenosti.

Ova kolekcija slavi ideju rada, u različitim sferama i u svakom značenju. To je praktična, svakodnevna stvar. Ali ovde, ti si formalno važan. Ti nisi neformalan ― istakli su iz Prade za Vogue.

 


 

makonda-tracker