osvajaju

Barokno, estravagantno, romantično i klasično: Dolče i Gabana na italijanskom jezeru napravili pravi KARNEVAL (VIDEO)

0

Na jezeru Komo u Italiji, modni dizajneri Dolče i Gabana najpre su ženskom modnom revijom, a potom i muškom podsetili na drugačiji stil, boje i stare trendove koji mogu postati popularni opet.

Dolče i gabana
Dolče i gabanafoto: Profimedia

Kreacijom "Alta moda 2018" popularna braća Domeniko Dolče i Stefano Gabana započeli su seriju ekstravagantnih modnih revija na jezeru Komo u vili Karlota, koja podseća na antički muzej.

 

 

Na ženskoj modnoj reviji bile su dominantne jake boje, uz perje i drago kamenje. Modeli su nosili ogormne perjane haljine, urbane komplete, unikatan nakit i fanstastične šešire. Devojke su izgledale kao antičke boginje i barokne princeze. Čak je i nakit bio precizno urađen u stilu koji je svaka od manekenki nosila, od minđuša u obliku lustera i svećnjaka do cvetnih aranžmana za kosu.

Najveća zvezda večeri bila je Naomi Kembel, koja je prošetala haljinu bez bratela koja podseća na festival u Riju.

 

Povodom ove kolekcije, Dolče i Gabana izjavili su:

Mi ne pušimo marihuanu, ali smo želeli da razmisljamo o ovoj kolekciji kao da smo upravo pušili. Tako da je ova ideja potpuno luda."

Nije bilo potrebe za ilegalnim supstancama jer su revije bile same po sebi dovoljno toksične. Romantični italijanski pejzaž umnogome je doprineo njihovoj inspiraciji.

 

Projekat "Alta Moda" treba da pokaže probudi maštu kod publike. Cilj je provesti ih kroz istoriju mode i pokazati da na kraju dana moda nije samo odeća i emocija. Kako braća dodaju, oni na probanju odeće pre same revije prave dodatne izmene u zavisnosti kako ona stoji na modelima.

 

Popularna plus-sajz manekenka Ešli Grejam takođe je učestvovala u reviji u dugoj crnoj čipkanoj haljini sa velikim zlatnim minđušama i crvenim karminom.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker