galerija

Najpoznatija imena srpskog glumišta na premijeri predstave "Raslo mi je badem drvo"

Predstava "Raslo mi je badem drvo" pozdravljena je gromoglaslim aplauzom svih prisutnih među kojima je bio veliki broj poznatih imena srpskog glumišta, a glumci su se više puta, na bis, poklonili publici.

1
1 / 11 Foto: Dragan Mujan

Premijernom izvođenju predstave prisustvovao je veliki broj domaćih glumačkih zvezda, među kojima su se našli Milica Milša i Žarko Jokanović, Brankica Sebastijanovic, Svetozar Cvetković, Zoran Pajić, Jana Milić, Zijah Sokolović, Miki Manojlović, Tihomir Stanić , Radoš Bajic, Slobodan Ćustić, Tihomir Stanić...

 

Nakon aplauza posetioci su izašli u tišini pod utiskom ove drugačije i interesantne predstave o vremenu iza nas, o jednoj porodici, o mladiću koji dolazi u Beograd i njegovom nesnalaženju u okolnostima velikog grada, o našim porukama i učenjima, o greškama i oproštajima.

 

Tekst je adaptiran po noveli Živojina Pavlovića, a režirala ga je njegova ćerka Milena Pavlović.

 

Utisak većine gledalaca je da je Milena na poseban način dočarala doba pre i posle II svetskog rata i napravila priču koja gledaoca lagano "uvlači" i ostaje dugo u njemu postavljajući mu različita pitanja života "Raslo mi je badem drvo" počinje svoj teatarski život na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Ovo je peta predstava od početka sezone.

 

makonda-tracker