FOTOSOFIA 13

Male tajne savršene fotografije: U Termama Tuhelj održan Celebrity Day

Da je za odličnu fotografiju jednako važan dobro raspoložen model, baš kao i kvalitetan fotograf, dokazuju fotografije nastale 12. juna u Termama Tuhelj, gde su seminaristi Fotosofije, besplatnog seminara pod vođstvom fotografa Damira Hoyke, snimali portrete muzičara, sportista, glumaca, tv-voditelja...

0
1 / 11 Foto: Glavaš igor

Među poznatima je bilo mnogo „veterana“ poput glumca Renea Bitorajca i komičara Marija Petrekovića koji su već trinaest godina česti gosti Celebrity Daya, ali i neki kojima je to bilo prvo druženje na Fotosofiji. Splitska pevačica Maja Bajamić bila je najiščekivanija gošća jer je na poziranje Hoykinim seminaristima stigla samo dva dana nakon pobede u showu „Tvoje lice zvuči poznato“.

 

- Rado sam se odazvala pozivu jer volim da fotografišem. Snimam mobilnim telefonom, a omiljeni su mi pejzaži, pogotovo iz kraja odakle su moji baka i deda. Volim da fotkam prirodu, ali volim i selfije. Za dobar selfie najvažnije je svetlo, a ja sam sama naučila kako da ga podesim. Nakon fotkanja ne koristim filtere već samo podesim tonove i fotka je spremna za objavu. I inače bih svima preporučila da ne gube vreme na filtere i obradu slika već da rade vježbaju pa će biti zadovoljni onim što su snimili i neće morati da sužavaju bokove i „peglaju“ kritične delove tela – rekla je Maja Bajamić.

 

Zadovoljan organizacijom snimanja na Fotosofiji bio je i zagrebački tv-voditelj Ljudevit Grgurić Grga koji je na set stigao u pratnji ćerke Ive, make-up artistkinje koja je – uz šminkerku Maju Samardžiju i frizerku Elu Gračiš – bila zadužena za besprekoran izgled poznatih.

 

- Hoykini fotografi oduševili su me profesionalnim pristupom i pristojnošću. Zaista mi je bio užitak da poziram. U karijeri sam često bio pred kamerama i mogu reći da su najbolje bile one fotke gde sam s fotografom uspeo da stvorim odnos poverenja i poštovanja. A baš kao što je važan fotograf, važan je i dobar make-up artist – rekao je Grga koji je strpljivo ispunjavao sve zahteve fotografa pa je, između ostalog, bio i u ulozi majstora borilačkih veština.

 

Osim Grge, seminaristi su se fantastično zabavili snimajući portete Denisa i Harisa Ahmetaševića, dvojca iz benda Soulfingers koji su doneli dva kofera puna odela i rekvizita. Na snimanje je s biciklističkog treninga po Zagorju stigao skijaš Natko Zrnčić Dim, a kao model odlično se snašao i Ognjen Golubić, urednik i voditelj emisije „Dobro jutro, Hrvatska“.

 

- Za fotografa koji želi da snimi kreativni portret najveća je sreća kada s druge strane objektiva ima modela koji je takođe pun ideja. A danas je većina seminarista iskusila upravo takvu situaciju, pa su se na setovima svi odlično zabavili – rekao je Damir Hoyka, voditelj seminara za naprednu fotografiju koji je svojim seminaristima u mnogim slučajevima rado i asistirao.

 

 

makonda-tracker