i kultura i glamur

Otvaranje Kanskog festivala 2023. dugo će se pamtiti: Ko je dobio 7-minutne OVACIJE, a ko blistao na crvenom tepihu?

0

Juče je svečano otvoren 76. Kanski festival, a prva premijera okupila je veliki broj slavnih

Otvaranje Kanskog festivala 2023. godine
Otvaranje Kanskog festivala 2023. godinefoto: EPA-EFE/Mohammed Badra

U Kanu je sinoć svečano otvoren 76. Kanski festival, a glavna zvezda prve večeri bio je legendarni glumac Majkl Daglas, kom je uručena počasna Zlatna palma.


Festival je počeo premijerom filma "Jeanne du Barry", u kom igraju Džoni Dep i Maiven, koja potpisuje i režiju, scenario i produkciju, a u trci za Zlatnu palmu biće 21 ostvarenje.


Među najzapaženijima bio je on sa suprugom Ketrin Zitom Džons, kao i njihov kolega Džoni Dep, koji se vratio u Kan posle duže pauze i poljuljane reputacije, a fanovima koji su se okupili nisu smetali skandali u njegovom privatnom životu i sve vreme su uzvikivali njegovo ime.

Kada je ušao u salu, Džoni je pozdravljen ovacijama od strane brojnih filmskih radnika, a mediji javljaju da je sve trajalo čak sedam minuta.


Poseban utisak ostavila je Helen Miren, koja je došla ofarbana u plavo i noseći lepezu na kojoj piše #WorthIt, a bilo je tu još mnogo poznatih ličnosti. Kao i obično, sve je bilo u znaku elegancije i glamura, a kako je izgledalo otvaranje, pogledajte u galeriji.

 

1 / 21 Foto: EPA-EFE/Sebastien Nogier

 

 

makonda-tracker