rođendanska galerija

45 godina muzike i osmeha: Ovako se Željko Joksimović menjao tokom karijere (FOTO)

Iako je rođen u Beogradu, čuveni muzičar i pevač važi za najpoznatijeg Valjevca u Srbiji, budući da je odrastao u ovom gradu.
1
1 / 15 Foto: Privatna Arhiva

Prvi muzički uspeh doživeo je već u 12. godini, kada je osvojio nagradu u kategoriji Najbolja harmonika Evrope na prestižnom festivalu u Parizu.

 

Nastavio je da niže priznanja, da bi pevačku karijeru započeo tek 1999. godine, kada je objavio album Amajlija. Već prve pesme postavile su Željka Joksimovića na mesto jedne od vodećih domaćih zvezda, a posebno su se istakle pesme Gadura, Rintam, Vreteno...

 

Evropsku slavu doživeo je kada je prvi put nastupio na Evroviziji i osvojio srca publike sa svih krajeva Starog kontinenta pesmom Lane moje.

 

Njegova slava nastavila je da raste, a do sad je objavio ukupno šest studijskih albuma. Tome treba dodati i projekat Dva sveta, u okviru kojeg je Joksimović obradio poznate hitove u džez maniru i zabeležio mnogo uspeha s njim.

 

Tokom svih ovih godina karijere, slavni kantautor je menjao stilove, kako u odevanju tako i u muzici, ali jedno je ostalo isto: publika ga je uvek obožavala.

 

Na dan kada Željko, koji sa suprugom Jovanom trenutno čeka blizance, slavi svoj 45. rođendan, prisećamo se njegovih fotografija s početka karijere i želimo mu još mnogo uspeha na privatnom i poslovnom planu.

 

Srećan rođendan!

 

Pogledajte još:

 

 

 

 

makonda-tracker