ostavlja utisak

PRELEPI CVET MOĆNE SIMBOLIKE: Ovaj floralni dezen u novembru će preplaviti ulice modnih metropola

0

Cvetni motivi nisu rezervisani samo za prolećne mesece, već i te kako imaju svoje mesto u jesenjoj modi, a ako ga nosite u novembru izaberite baš ovakav

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Ovaj cvetni deten pokazuje koliko se odvažni kada je moda u pitanju, a jedno od najinteresantnijih ih najsmelijih rešenja je cvet maka kao centralni motiv!


Pored toga što je efektan i upečatljiviji nego ostali cvetni dezeni, mak nosi određenu simboliku, pa se svake jeseni Velika Britanije crveni baš ovim cvetom. Print inspirisan njim u Evropi je veoma popularan u novembru, pre svega zbog uticaja britanskih poznatih ličnosti. Tamošnja javnost, naime, u znak sećanja na britanske pale borce u Prvom svetskom ratu obično u nedelji pre 11. novembra i Dana primirja nosi crveni cvet maka, prvi koji je nikao na grobovima mnogih stradalih vojnika.

 

foto: Profimedia

On je nakon više decenija postao simbol svih poginulih heroja, a neizostavan je detalj na odeći pripadnika britanske kraljevske porodice, pa očekujemo da ćemo Kejt Midlton i te kako ovih dana viđati s makom, makar na reveru.
 

Pogledajte u galeriji najlepše haljine sa cvetom maka koje smo videli na slavnim trendseterkama.

 

1 / 7 Foto: Profimedia

 

 

 

 

makonda-tracker