sve je isto

Iako je prošla čak 41. godina od njegove smrti, on i dalje živi među nama: Elvis Prisli večiti kralj muzike!

Svakog 16. avgusta ceo svet obeležava godišnjicu smrti kralja popa, njegov odlazak na večni počinak sa velikim žaljenjem što je izgubio ovakvog muzičara.

0
1 / 11 Foto: Sunset Box Profimedia

Za milione obožavalaca Elvis Prisli je i dalje živ, a njegov rođendan proslavljen je i ovog 8. januara ispred čuvenog Grejslenda u Memfisu. Tu su Prislijeva bivša žena Prisila i njihova ćerka Lisa Mari Prisli sekle rođendansku tortu na travnjaku koji se od 2006. vodi kao istorijski spomenik. Njega godišnje obiđe više od pola miliona posetilaca, a tokom cele ove godine ljubitelji Elvisove muzike širom sveta obeležavaće sedamdeset pet godina od rođenja ovog čuvenog muzičara uz tradicionalna okupljanja i pripreme fan klubova sa već organizovanim bogatim programima. Tom prilikom biće održani razni koncerti, izložbe, kao i retrospektive Elvisovih filmova i specijalnih televizijskih emisija.

 

Većina američkih listova počela je sa velikim anketama u kojima se bira najbolja Prislijeva pesma, a pretpostavlja se da će ovogodišnji izbor za najboljeg Elvisovog imitatora, koji se održava u Las Vegasu, biti spektakularniji i još luđi od svih prethodnih. Sve to je samo početak jer je Prisli postao muzički fenomen koji je pokrenuo rokenrol revoluciju sa svojim impresivnim glasom i harizmatičnim scenskim nastupom.

 

Za većinu svoje publike Elvis predstavlja pravu ikonu. Pored muzike i glume, njegov privatni život i njegova pojava doneli su mu status najzanimljivije i najmističnije ličnosti 20. veka. Za života postao je simbol Amerike, što je ostao i nakon smrti, a brojna nagađanja oko njegove neverovatne karijere i stalni interes za njegov privatni život pokrenuli su ogromnu turističku i zabavnu industriju oko fenomena Elvisa Prislija.

 

Pročitajte: Životna priča – Elvis Prisli: Sjaj i beda pop ikone 20. veka

makonda-tracker