recept

Ručak bez mesa od 900 dinara za 4 dana: Najlepše posno jelo koje je sve lepše i lepše što se više podgreva

Ako postite i želite ručak za nekoliko dana onda će vam se ovaj recept sigurno dopasti   

NAJLEPŠI PODVARAK SA PIRINČEM GOTOV ZA MANJE OD SAT VREMENA foto: Shutterstock / Zmaj88

Kiseli kupus je uvek zvezda trpeze čim zakoračimo u decembarske dane.

 

Ako postite i želite da spremite ručak koji će obradovati vaše ukućane, a pri tom je ukusan i zasitan onda je ovo definitivno recept za vas.

 

On se brzo sprema, a sve što ga više podgrevate sve je ukusniji, zato navalite i uživajte svim čulima.

Potrebno je: 

 

1 veća glavica kiselog kupusa

2 glavice luka

300 g pirinča (oprati i procediti)

3 šargarepe

100 ml ulja

začini po ukusu

lovorov list, nekoliko komada

POSNI PODVARAK PRSTE DA POLIŽEŠ foto: Mironov Vladimir/Shutterstock

Priprema:

 

U posudu staviti sitno iseckan luk i šargarepu da se dinstaju na laganoj vatri. Kad postanu staklasti dodati kiseli kupus iseckan na rebarca. Da bi bio brzo gotov preporuka je da ga iseckate sitno. 

 

U drugoj posudi stavite pirinač da prokuva, pa kad je na pola, procedite i ostavite sa strane. Nakon što se kupus dinstao pola sata, podelite celu količinu na dva dela. 

 

U đuvečaru stavite malo ulja, pa pola kupusa, lovorov list, začine, pa pirinač. Odozgo drugu polovinu kupusa, nalijte malo vode, i ubacite na 15 minuta u rernu na 220 stepeni. 

 

Nakon toga ostavite da se tišti u rerni dok ne dođe vreme ručka ili dok se rerna ne ohladi.

 

Ovaj ručak je izdašan, posan i što je najvažnije što ga više podgrevate sve je ukusniji što ga čini savršenim za ručak koji može da traje nekoliko dana. 

 

Bonus video:

Recept za tajni napitak