nešto drugačije

Sočna poslastica bez pečenja i kuvanja filova: Osvežavajući limun-čizkejk gotov je za samo 15 minuta (RECEPT)

Ako ste ljubitelji čizkejka, ovaj ćete posebno voleti. Osim što ćete se zasladiti, aroma limuna će vas i osvežiti.

Napravite brzo jednostavno, a preukusnu poslasticu bez pečenja i kuvanja filovafoto: Shutterstock/Erhan Inga

Jednostavan i preukusan limun-čizkejk savršen je dezert za tople letnje dane.

 

Osim što se brzo pravi, ova poslastica će vas zasladiti, a usput i osvežiti zahvaljujući kiselkastom ukusu limuna.

 

Sastojci:

 

  • 280 ml slatke pavlake
  • 250 gr krem sira
  • 100 gr keksa (po želji)
  • 100 gr šećera
  • 40 g putera
  • 2 limuna (kora i sok)

Za dekoraciju:

 

  • 75 ml slatke pavlake
  • 4 kriške limuna

 

Priprema:

 

Otopite maslac, pa sklonite sa ringle. Keks stavite u kesu, pa ih izdrobite šoljom ili ih usitnite u blenderu.

 

Potom pomešajte keks sa otopljenim maslacom dok ne dobijete kompaktnu smesu. 

 

Taj prvi sloj čizkejka stavite u kalup u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, a potom odložite u frižider da se stegne dok spremate fil. 

 

Izrendajte koricu limuna i iscedite sok dok ne dobijete 5 kašičica soka, a ostavite sa strane.

 

Umutite slatku pavlaku u šlag, a onda umešajte krem sir, šećer, koricu i sok od limuna. Mešajte dok smesa ne postane glatka i ujednačena.

 

Potom izvadite kalup iz frižidera i rasporedite fil od limuna preko podloge. 

 

Stavite čizkejk u frižider na makar dva sata da se stegne. 

 

Kako biste ukrasili čizkejk, umutite slatku pavlaku, a potom pomoću šprica ukrasite vaš dezert. Za ukrašavanje možete da iskoristite i krišku limuna. 

 

BONUS VIDEO

 

UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI