Iskoristite ono što već imate u frižideru i napravite preukusan obrok.
Imamo sjajan recept za vas ako ne želite da bacate hranu, a želite da iskoristite ostatke mesa od prethodnog ručka.
Takitosi su urolani takosi punjenim piletinom, goverdinom ili svinjetinom koji se prže, a mogu da se prave od različitih sastojaka.
Sastojci:
- 2 šolje mesa (pilećeg, goveđeg ili svinjskog mesa)
- 110 g seckanih zelenih čili papričica
- 1 kašičica soli
- 12 kukuruznih tortilja
- 1/2 šolje pavlake
- 1/2 šolje salse
- 1 šolja rendanog kačkavalja
Priprema:
Stavite meso, zelene čili papričice i so u činiju i promešajte.
Omekšajte tortilje umotane u papirni ubrus u mikrotalasnoj pećnici.
Potom stavite 2 kašike mesa na omekšalu tortilju, pa uvijte i pričvrstite čačkalicom.
Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite takitose na ulju dok blago ne porumene sa obe strane.
Ukrasite po želji pavlakom, salsom i kačkavaljem.
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima
BONUS VIDEO
NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!