Ove mini-pice mogu da budu savršeno posluženje i za dečje rođendane.
Mini-pice su idealna ideja za doručak ili večera, a obožavaće ih i najmlađi ukućani.
Prave se prilično jednostavno, a jedina mana je što morate da čekate sat vremena da testo naraste.
Ipak, kada ih budete probali shvatićete da se svaki trud i čekanje isplati. Jedino će vam biti žao što niste napravili duplu meru.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 3 dl mleka
- 3 dl vode
- 1,5 dl ulja
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 1 svež kvasac
Za fil:
- 1 margarin
- 1 kisela pavlaka
- 3 žumanceta
- malo soli
- 400 gr pečenice ili suhomesnatog po izboru
- 200 gr kečapa
- 200 gr kačkavalja
- origano
Priprema:
Zagrejati mleko, pa u njega razmutiti kvasac, šećer, 1 kašiku brašna i ostaviti da se kvasac aktivira desetak minuta.
U činiju sipati pola kilograma brašna, dodati so, ulje, vodu i kvasac, pa dobro umešati. Dodajte postepeno brašno i mesite testo dok ne dobijete kompaktnu masu koja se ne lepi za prste.
Ostavite testo da odmara sat vremena, a onda ga podelite na dva dela.
Napravite fil tako što ćete umutiti margarin, pa dodati pavlaku, so i žumanca.
Testo razvijete u pravougaonik i filujte tako što ćete da stavite fil, pa preko salamu.
Uvijte testo u rolat, pa isecite na parčiće. Mini pice ređajte u podmazan pleh ili onaj u koji ste stavili papir za pečenje.
Premažite ih kečapom i pospite origano.
Pecite ih na 220 stepeni dok ne porumene. Kada su pečene, odozgo izrendajte kačkavalj.
BONUS VIDEO
DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara