Rafaelo torta jedna je od onih s kojima nema greške, a priprema se i brzo i jednostavno. Štaviše, iznenadiće vas koliko je priprema laka!
Ukolite spadate u ljubitelje kokosa i nežnih, kremastih poslastica, rafaelo torta je pravi izbor za vas!
Inspirisana obožavanim rafaelo kuglicama, ova mekana poslastica spaja bogat ukus kokosa imleka u savršenom balansu. Idealan je izbor za svečane prilike, ali i za trenutke kada želite da se zasladite nečim posebnim.
Sastojci:
Za koru
- 7 belanaca
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g kokosovog brašna
Za fil
- 7 žumanaca
- 700 ml mleka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 2 kesice pudinga od vanile
Još:
- 12 keksića
- oko 100 ml mleka
- 50 g kokosovog brašna
Priprema
- Umutite belanca u čvrst sneg, uz dodavanje šećera i vanilin šećera.
- Pomešajte brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo, pa to postepeno umešajte u belanca.
- Sipajte smesu u kalup obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 15 minuta, dok kora ne postane žuta.
- Kad izvadite iz rerne, okrenite naopako i ostavite da se hladi.
- Potom umutite prah za puding od vanile sa žumancima i 200 ml mleka.
- Preostalo mleko stavite da se kuva, pa kad provri, sklonite na stranu, umešajte razmućen puding i žumanca i vratite na ringlu da se kuva uz mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite s vatre i ostavite da se hladi.
- Mikserom umutite šećer u prahu i maslac i umešajte u hladan fil.
- Slatku pavlaku umutite za šlag i umešajte u ovaj fil.
- Stavite pola fila na biskvit i poravnajte, pa poređajte keks koji ste prethodno umočili u mleko.
- Potom preko stavite preostali fil i poravnajte.
- Pospite na kraju kokosovim brašnom.
BONUS VIDEO
Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru
( Glossy, T.S.R. )