morate probati

Najlepši hrskavi krompirići iz rerne sa domaćim umakom pripremaju se lako & brzo, a ukus je – bolji i od pomfrita!

Ovaj recept je savršen za sve koji žele brz i jednostavan prilog, a da pritom ne odustaju od savršenog zalogaja.

Ovo je recept koji morate isprobatifoto: Youtube / Printscreen / @Leckerste_essen

Nema ničeg lepšeg od domaćinskih krompirića iz rerne koji su spolja hrskavi, a iznutra mekani i puni ukusa. 

 

Tajna je u savršenom spoju začina i tehnici pečenja, zahvaljujući kojoj krompirići dobijaju neodoljivu zlatnu koricu.

 

Ne samo da su ukusniji od klasičnog pomfrita, već su i zdravija alternativa jer se peku sa minimalno ulja. Priprema je brza i laka – za tren oka imaćete na stolu omiljeni dodatak svakom jelu!

 

Sastojci:

 

  • 12 krompira
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 2 kašičice paprike u prahu
  • 2 kašičice sušenog belog luka
  • 2 kašičice suvog luka
  • 6 kašika hlebnih mrvica
  • 3 kašike krompirovog skroba
  • 3 kašike pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • So
  • Biber
  • Začinsko bilje

 

Priprema:

 

  1. 12 krompira iseći na kockice. Natopite hladnom vodom 15 minuta da oslobodi skrob, a zatim ocedite vodu. Kuvajte krompir 5 minuta nakon što voda proključa.
  2. Krompiru dodati začine i peći 25 minuta na 200°C.
  3. Za sos su vam potrebna pavlaka, senf i mladi luk. Sve pomešajte i začinite solju i biberom.
  4. Pospite začinskim biljem i poslužite gotovo jelo.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ko je spremio najbolju bečku šniclu, omiljeno jelo svake porodice?