slatki užitak

Bez griže savesti: Kremasta čoko torta bez brašna & kvasca gotova je za tili čas i idealna za sve koji se zdravo hrane

Lako se priprema, a uz to je i lagana za varenje, pa će postati omiljena poslastica u svakoj prilici.

Ova torta je izuzetno ukusna, a zdravafoto: Instagram / Printscreen / cookrate.cakes

Ova kremasta torta bez brašna i kvasca savršen je izbor za sve koji žele uživati u slatkom zalogaju bez griže savesti.

 

Zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima, potpuno je zdrava i pogodna za sve koji paze na ishranu.

 

Bogata je kremastim slojevima i prirodnom slatkoćom koja zadovoljava čak i najveće ljubitelje slatkiša.

 

 

Sastojci:

 

  • ovsene pahuljice - 300 g
  • prokuvana voda - 500 ml
  • banane - 3 komada
  • jaja - 2 komada
  • bademovo brašno - 50 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • smeđi šećer - 30 g
  • kakao 25 g
  • novčići od tamne čokolade - 50 g
  • grčki jogurt - 250 g
  • med - 70 g
  • kakao - 20 g
  • čokolada za dekoraciju - 10 g

 

Priprema:

 

  1. Ovsene pahuljice natopite prokuvalom vodom i ostavite da odstoje 10 minuta. Zatim dodajte izgnječene banane, umućena jaja, bademovo brašno, kakao, braon šećer, čoko novčiće i prašak za pecivo.
  2. Sve dobro umešajte i ravnomerno rasporedite po dnu pleha/vatrostalne posude i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 45 minuta.
  3. U jednoj posudi pomešajte grčki jogurt, med i kakao, i mešajte dok ne dobijete homogenu kremastu masu.
  4. Kremu ravnomerno rasporedite preko ispečenog biskvita, pa odozgo po želji pospite čokoladnim mrvicama za dekoraciju. Neka se torta malo stegne u frižideru i možete je poslužiti. Prijatno!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Poslastica iz snova!