Nije vam potrebno mnogo muke i truda, već samo malo vremena
Kremaste salate savršeno idu i uz meso i uz ribu, a da li znate da možete uz samo jednu smesu i dodatke napraviti salate različitih ukusa u kojima se uživa svim čulima.
Ako tražite ideju šta ove godine možete da poslužite svojim gostima uz predjelo, ali i pečenje ili ribu ove salate će vam biti super inspiracija.
Prvo treba da pripremite osnovu smesu, a onda dodajte samo dodatke i dobijate salate različitih ukusa.
Recept za osnovnu smesu:
- 2 čaše pavlake (za posnu koristite posnu, mileram)
- 1 čaša majoneza (za posne posni majonez)
- 1 praziluk (manji)
- 1 kesa makarona (za posne birajte posne makarone)
- malo soli
Salata sa tunjevinom
- 2 konzerve tunjevine
U osnovnu smesu dodajte 2 konzerve tunjevine, najbolje je birati komade, koje ćete pre toga da iscedite od viška ulja. Promešajte i dobićete kremastu salatu koja se savršeno uklapa uz ribu ili druga posna jela.
Salata sa cveklom
- 200 g cvekle
- 200 g belog mesa
U osnovnu smesu dodajte sitno narendanu kuvanu cveklu i belo meso koje ste pre toga skuvali i iseckali na sitne komadiće. Izmešajte u živajte u savršenom ukusu idealne salate koja ide uz sve.
Salata sa susamom
- 200 g susama
- 200 g belog mesa
U osnovnu smesu dodajte susam koji ste prethodno propržili tek toliko da promeni boju i kuvano, iseckano belo meso. Dodajte začine po ukusu i uživajte u salati koja može da bude i obrok sama za sebe.
Salata sa šećercem
- 200 g kukuruza šećerca
- 200 g kikirikija
U osnovu smesu dodajte ustinjen kikiriki i kuvani šećerac i dobro promešajte. Dobićete savršen spoj ukusa u kojem se uživa svim čulima.
Salata sa pečurkama
- 300 g pečuraka, šampinjona
U osnovnu smesu dodajte šampinjone koje ste iseckali na listiće, a zatim propržili na malo ulja. Ocedite višak masnoće, posolite i dodajte u osnovu smesu. Dobićete ukusnu salatu koja je savršena uz druga posna jela.
Bonus video:
Lignje na morski način