ovo mu nije trebalo

Poznati pevač priznao: Didi ga je uzeo pod svoje još dok je bio tinejdžer i usadio mu naviku koje ne može da se oslobodi

Dok broj optužbi na Kombsov račun raste, klupko se lagano odmotava.

Pi Didi je mnogim zvezdama bio mentorfoto: Alberto E. Rodriguez / Getty images / Profimedia

Nekada poznat po nepresušnom entuzijazmu i istrajnosti, reper Šon Kombs bio je uzor mnogima, uključujući i svog muzičkog pulena Ašera.

 

Nekadašnji saradnici često su ga opisivali kao osobu sa nesalomivim radnim navikama i nepokolebljivom posvećenošću karijeri. Ove osobine učinile su ga uspešnim, a njegove metode rada činilo se da inspirišu mlade umetnike koji su imali priliku da uče od njega.

 

Međutim, sada, dok se Pi Didi suočava sa ozbiljnim optužbama, deo javnosti i medija sve više preispituje i taj deo njegove prošlosti.

 

Nakon što su protiv njega podignute optužnice i građanske tužbe za seksualno zlostavljanje, Didi je trenutno u "Metropolitan Detention" centru u Bruklinu, čekajući suđenje koje je zakazano za 5. maj 2025. godine.

 

Ove optužbe obuhvataju širok spektar kriminalnih dela, uključujući trgovinu ljudima, udruživanje radi činjenja krivičnih dela, transport radi prostitucije, kao i silovanje i seksualno zlostavljanje.

 

Paf Dedi je preko svojih advokata kategorički negirao sve optužbe koje su iznete protiv njega, smatrajući ih lažnim i klevetničkim, i izrazio želju da dokaže svoju nevinost na sudu.

 

Tokom godina, mnogi su isticali njegovu disciplinu i trud, a među njima i pevač Ašer, koji je kao tinejdžer radio sa Didijem i smatra ga svojim mentorom. 

 

Didi je bio Ašerov mentorfoto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

U snimku iz 2017. godine, u emisiji "Oprah's Masterclass", on je govorio o saradnji sa Kombsom i opisao je kao "neverovatno iskustvo" koje je imalo veliki uticaj na njegov život i karijeru.

 

– Ne spavam ni dan-danas. To sam naučio od njega – priznao je Ašer, aludirajući na Didijevu naviku rada bez predaha.

 

– On je čovek koji nikada nije spavao. Verovatno je prvi ustajao i poslednji odlazio na spavanje, i tu posvećenost sam pokupio od njega – dodao je on.

 

Ovaj intervju iz prošlosti ponovo je postao aktuelan nakon što je Didiju odbijen zahtev za puštanje na slobodu uz kauciju, te će do početka suđenja ostati u pritvoru.

 

Bio je mentor i Džastinu Biberufoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Istovremeno, njegove pravne predstavnice, među kojima je i advokatica Erika Vulf, oglasile su se povodom civilnih tužbi protiv njega koje je podneo advokat Toni Buzbi iz Teksasa. 

 

– Ne možemo se osvrtati na svaku besmislenu optužbu u onome što je postalo bespotrebni medijski cirkus. Gospodin Kombs izričito i kategorički negira kao lažne i klevetničke bilo kakve tvrdnje da je seksualno zlostavljao ikoga, uključujući maloletne osobe – istakla je Vulfova.

 

Advokatski tim se dodatno oglasio povodom novinskih naslova i javnih optužbi, naglašavajući da su poslednje aktivnosti oko tužbi, uključujući konferenciju za štampu i otvaranje telefonske linije za prikupljanje pritužbi, "očigledni pokušaji da se pridobije pažnja javnosti".

 

Javnost sa nestrpljenjem čeka epilog ove pričefoto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njihova poruka javnosti ostaje ista:

 

– Istina će prevagnuti na sudu: gospodin Kombs nikada nije seksualno zlostavljao nikoga – bilo odraslu osobu, dete, muškarca ili ženu.

 

Kako se suđenje bliži, slučaj postaje sve veći izazov za sve uključene strane, a interesovanje javnosti nastavlja da raste.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek