čarls i hari svoje ne skidaju

Zašto princ Vilijam ne nosi venčani prsten? Kralj Čarls i princ Hari svoje burme nikada ne skidaju

Još na venčanju 2011. godine princ je rekao da neće nositi venčani prsten 

PRINC VILIJAM NE NOSI BURMU, A EVO I ZAŠTOfoto: EPA / NANCY LANE / POOL

Izbor princa Vilijama da odustane od nošenja venčanog prstena dugo je zbunjivao kraljevske posmatrače, naročito zbog toga što njegova supruga Kejt Midlton stalno nosi i burmu i verenički prsten.

 

Nije tajna da je Vilijam bio jasan i decidan kada je nošnje brume u pitanju. On je od samog početka rekao da prsten niti bilo koji drugi nakit neće nositi  i nije jedini u porodici.

 

Mnogi su na fotografiji koju je Kejt Midlton podelila za Dan majki primetili da Vilijam ne nosi burmu, što je podgrejalo šuškanja da nešto u njihovom braku ne funkcijoniše kako treba.

Ipak, oni koji dobro poznaju kraljevsku porodicu znaju da VIlijam nije nosio burnu uopšte od trenutka kada su se venčali 2011. godine.

 

Suprotno spekulacijama, objašnjenje je da Vilijam jednostavno ne voli nakit. Ova sklonost je bila očigledna čak i pre njihovog venčanja 2011. godine, pošto je palata Sent Džejms potvrdila da on neće nositi prsten u Vestminsterskoj opatiji.

 

Insajder iz palate je pojasnio da Vilijam nikada nije bio sklon da nosi nakit, a ova odluka je u potpunosti zasnovana na ličnom izboru.


- On nije za nakit. Nikad nije nosio nijedan. Odlučio je da sada ne želi da ga nosi. Sve zavisi od ličnih preferencija - rekao je izvor Miroru.


Nasuprot tome, Kejtin venčani prsten ima značajnu sentimentalnu vrednost, napravljen od velškog zlata u vlasništvu kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta II poklonila je zlato paru nakon veridbi, a Vilijam i Kejt su učestvovali u njegovom dizajniranju.


Pored toga, Kejtin kultni verenički prsten sa safirom, koji je nekada nosila princeza Dajana, je deo istorije koji ona pažljivo čuva.