mešavina naizgled nespojivog

Kako miriše Anđelina Džoli? Omiljeni parfem jedne od najlepših glumica sveta je "seksualna revolucija u bočici"

Neko voli voćne parfeme, drugi preferiraju cvetne, a i onih koji bi najradije da mirišu na kafu i čokoladu. Holivudska glumica Anđelina Džoli bira – sve to na jednom mestu, a rezultat je veličanstven!

Anđelina Džoli na nedavnom Međunarodnom filmskom festivalu u Venecijifoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ako pratite modu, nije teško utvrditi koje brendove poznate ličnosti kojima se divimo nose – sve dok ne stignemo do parfema.


Mnoge popularne dame su lansirale svoje parfeme, pa tako možemo da steknemo uvid u to kako mirišu Rijana i Naomi Kembel, ali ima i velikih zvezda koje nisu ušle u ovaj biznis.


Jedan od primera je Anđelina Džoli, koja je nedavno osnovala svoju modnu kuću Atelier Jolie, ali (još uvek) nije počela da se bavi proizvodnjom parfema i navodno je još uvek odana mirisu koji obožava godinama.

Njen izbor je Histoires de Parfums 1969, opojna mešavina voćnih, cvetnih i "gurmanskih" nota, iza kog stoji Žerald Žislen, čuveni parfimer koji inspiraciju traži u svemu: od istorijskih ličnosti poput Žila Verna do značajnih mesta kao što je Mulen ruž.

 

Omiljeni parfem Anđeline Džoli je Histoires de Parfums 1969foto: James Warren / imago stock&people / Profimedia

Parfem koji koristi Anđelina Džoli napravio je 2001. godine i on "predstavlja seksualnu revoluciju", senzualan je i misteriozan, pa nije čudo što je baš on omiljeni slavnoj holivudskoj glumici i režiserki.


On ima aromu sočnih i svežih bresaka, koje prate karanfilić i kardamom, jedan od najskupljih i najstarijih začina. Potom su tu cvetovi bujnih, belih ruža, koje se mešaju sa slatkim početnim notama, a sve podržavaju osnovne note, među kojima su kafa, čokolada i pačuli.

 

BONUS VIDEO

Massimo Savić za Glossy: Žene su pokušavale da me osvoje lošim parfemom!