odmah je pokazao šta ume

Doveli su ga kao – "14-godišnji poklon": Otkrivena priča o tome kako je zapravo počela karijera Džastina Bibera

Jednog oktobarskog dana 2008, popularni pevač Ašer pozvao je čuvenog muzičkog mogula i rekao mu da "ima nešto da mu donese". Kasnije tog dana, pevač je stigao s "neodoljvim 14-godišnjim dečakom".

Džastin Biber na početku karijerefoto: EPA/BRITTA PEDERSEN

Slučaj Šona Kombsa, poznatijeg pod umetničkim imenima Paf Dedi i Pi Didi, i dalje potresa američku i svetsku javnost, a juče je njegovo suđenje za reketiranje i seks trafiking zakazano u maj, dok se gotovo svakodnevno pojavljuju optužbe za silovanja, seksualna zlostavljanja, sipanje droge u piće...


Do medija u poslednjih meseca dospevaju skandalozne priče o prošlosti ozloglašenog repera, kao i o njegovim saradnicima, a Daily Mail je juče preneo kako je zapravo počela karijera Džastina Bibera, koji je godinama prijatelj Šona Kombsa.


Za sve je zaslužan L. A. Rid, muzički mogul koji je "otkrio" Ašera i pomogao Didiju da osnuje svoju izdavačku kuću Bad Boy Records.

Biber je prvi put skrenuo pažnju javnosti na sebe kao 12-godišnjak, kada je na platformi YouTube objavljivao kako peva i svira pesme Ašera i Krisa Brauna. Primetio ga je menadžer Skuter Braun, koji je donedavno brinuo o njegovoj karijeri, ali je prvai proboj doživeo zahvaljujući Ridu.

 

Džastin Biber i Pi Didi na početku Biberove karijerefoto: Jared Milgrim / Avalon / Profimedia

Muzički moćnik je u svojoj autobiografiji iz 2016. pisao detaljno o tome kako je ga je Ašer spojio s Biberom, a istakao je lepo lice, trendi frizuru i prirodnu harizmu tada 14-godišnjeg Džastina.


Kako je napisao, Ašer ga je 2008. pozvao i pitao ga je li u kancelariji jer "ima nešto da mu donese". Kasnije tog dana, pevač je stigao s "neodoljvim 14-godišnjim dečakom".


Klinac je bio prelep, kao što žene mogu da budu prelepe, a muškarci su retko, a on je to uključio čim je ušao u prostoriju – napisao je L. A. Rid.


Biber je, naime, seo za klavir i počeo da peva i svira.

 

Džastin Biberfoto: Youtube / Printscreen / justinbieber

Ašer mi nije doveo samo klinca s neverovatnim glasom, već rođenog zabavljača, nekoga ko može da postane najveći od svih – istakao je. – Kad je Ašer rekao da je on poklon, nije se šalio.


Rid je odmah sklopio ugovor s Biberom, a napisao je da je "njegova kosa bila važna koliko i njegove pesme i glas".


Pošto je bio maloletan, trebalo nam je nekoliko dana da se njegovi roditelji uključe i potpišu – dodao je i napisao da je Biberova "supermoć bilo njegovo lice".

 

BONUS VIDEO

Koji je ključ uspeha na estradi?