ljubavna priča

On holivudski glumac, a ona – konobarica: Zbog nje je ćerku drugog čoveka prihvatio kao svoju & vole se već 21 godinu

Način na koji su se upoznali i zavoleli sve je samo ne uobičajen.

Vole se već 21 godinufoto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Holivudske ljubavne priče često deluju kao scenariji filmova – prepune drame, skandala i raskida, ali ljubav između Meta Dejmona i Lusijane Baroso priča je koja odudara od svih klišea.

 

Oni su par koji je uprkos glamuru koji ih okružuje uspeo da sačuva svoj privatni život, i više od toga, zadrži jednostavnost i autentičnost zbog kojih su na prvom mestu i zavoleli jedno drugo.

 

Slučajni susret u baru

 

Met Dejmon i Lusijana Baroso sreli su se 2003. godine na neobično običnom mestu – u baru u Majamiju. Met je tada snimao film "Stuck on you", a te večeri kada su se upoznali nije ni planirao da izlazi.

 

Kolege iz ekipe ubedile su ga da ipak pođe na piće, a to se ispostavilo kao ključni trenutak u njegovom životu. Lusijana je tada radila kao barmenka kako bi izdržavala sebe i svoju ćerku, a Met je odmah primetio njenu lepotu, energiju i spontanu narav.

 

– Bukvalno sam je spazio sa drugog kraja prostorije. Osam godina i četvoro dece kasnije, to je moj život. Ne znam kako bi nam se inače ukrstili putevi da se tada to nije desilo – prisetio se on tokom jednog gostovanja kod Elen Dedženeris.

 

Iako je Lusijana bila svesna da razgovara sa slavnim glumcem, to nije promenilo njen prirodan, ležeran način ophođenja prema njemu. Njih dvoje proveli su veče u razgovoru, smehu i zbližavanju, i tako je počela jedna od najlepših holivudskih ljubavnih priča.

 

 

Od ljubavi na prvi pogled do intimnog venčanja

 

Nakon susreta u baru, Met i Lusijana brzo su shvatili da su srodne duše. Dejmon je tada izjavio da nikada nije bio osoba koja veruje u ljubav na prvi pogled, ali sa lepom Argentinkom sve je delovalo prirodno i jednostavno.

 

Iako je bio u centru pažnje zbog svog uspeha u Holivudu, glumac je svoj privatni život uspeo da održi podalje od očiju javnosti, a sa Lusijanom je pronašao utočište i beg od reflektora i znatiželjnih pogleda.

 

Njihovo venčanje bilo je intimno, održano u opštinskoj kancelariji u Njujorku 2005. godine. Bez bliceva kamera i velikih svečanosti, njih dvoje su se venčali uz prisustvo najbližih prijatelja i članova porodice.

 

Burme koje su tog dana razmenili nose i dan danas i imaju prelepo značenje; prstenje optočeno sitnim dijamantima pripadalo je Metovoj baki i deki, zatim njegovim roditeljima, koji su ih najzad prosledili glumcu i njegovoj izabranici. 

 

Nisu bili kvalitetni dijamanti; to je moj deda mogao da priušti. Ali brak je potrajao. Bili su u braku više od 60 godina. Nije se radilo o prstenu; radilo se o braku. Dakle, kada sam svojoj majci rekao da se ženim za Lusi, ona mi je dala taj prsten i bilo je ovih šest malih dijamanata. Uzeli smo ih tri i stavili smo ih na unutrašnju stranu moje burme, a onda smo uzeli druga tri i stavili smo ih na unutrašnju stranu njene burme. Dakle, nisu vidljivi, ali nadamo se da nosimo najbolji deo te zajednice sa sobom – istakao je glumac jednom prilikom.

 

Ubrzo nakon što su izgovorili "sudbonosno da", Met je legalno usvojio Lusijaninu ćerku Aleksiju, koju je od prvog dana smatrao sopstvenim detetom.

 

Uprkos tome što bi nekima zasmetala činjenica da ima ćerku iz prethodne veze, Lusijana naglašava da je Dejmon od samo početka bio pun razumevanja i podrške.

 

– Definitivno smo odmah imali konekciju, bilo je tako lako razgovarati jedno sa drugim, bilo nam je veoma prijatno, a do kraja noći me je pozvao da izađem sa njegovim prijateljima. Ali ja sam rekla: 'Ne mogu, imam četvorogodišnju ćerku, ne idem nigde'... i to je bila jedna od stvari koje je voleo, što imam ćerku – kazala je ona.

 

Porodičan čovek u svetu glume

 

Jedna od najlepših osobina Meta Dejmana je posvećenost porodici, uprkos zahtevima glumačke profesije. Lusijana i on su zajedno dobili tri ćerke: Izabelu, Džiju i Stelu. Met se ponosno izjašnjava kao posvećen otac i suprug, te je često govorio o važnosti balansiranja između posla i porodice.

 

S obzirom na prirodu Metovog posla i česte odsustve, Lusijana je preuzela ključnu ulogu u odgajanju dece i vođenju porodičnog života. Iako se ne pojavljuje često u javnosti i retko daje intervjue, ona uživa veliko poštovanje u Metovom životu, a on je često opisuje kao "stub" njihovog doma.

 

Povezanost i međusobna podrška

 

Tokom godina, Met i Lusijana uspeli su da sačuvaju čvrstinu svog odnosa kroz međusobno poštovanje i podršku. Met je neretko govorio o njenoj mudrosti i razumevanju, a priznao je i da mu Lusijana pomaže da ostane prizeman u svetu Holivuda.

 

Par se trudi da zajedno donosi odluke, uključujući i one o njegovim filmskim angažmanima, kako bi obezbedili dovoljno vremena za porodični život.

 

Dejmon je poznat po izjavi da je Lusijana "najvažniji glas" u njegovim profesionalnim izborima. Njegova odluka da odbija projekte koji bi ga dugo držali daleko od porodice rezultat je upravo te povezanosti i prioriteta koje su oboje postavili.

 

Lusijana često opisuje njihov brak kao "normalan", naglašavajući da njihova sreća dolazi iz malih, svakodnevnih trenutaka koje dele.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek