zanimljivo

O intervjuu koji je dala bruji cela Britanija! Članica kraljevske porodice progovorila o Kejt i lečenju teške bolesti

Kejt Midlton je dobila javne pohvale od člana kraljevske porodice za hrabrost koju je pokazala tokom borbe sa rakom

foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Sofi Vinklemen, jedna od članica kraljevske porodice, našla se u centru pažnje medija nakon što je dala intervju za magazin Hello, u kojem je govorila, između ostalog, i o tome šta misli o princezi Kejt Midlton.

 

Ona je udata za lorda Frederika Vindzora, sina princa Majkla od Kenta i drugog rođaka kralja Čarlsa. U novom intervju Sofi je nazvala princezu od Velsa „divnom“ i spomenula da je poslednji put videla Kejt na Vimbldonu – jednom od nekoliko javnih pojavljivanja princeze od Velsa tokom 2024.

 

- Bilo je tako lepo videti je, prelepu kao i uvek - rekla je Sofi kada je videla Kejt 14. jula. - Bila je neverovatno hrabra i tako joj dobro ide.

Nakon planirane abdominalne operacije u januaru, Kejt (42) je objavila da joj je dijagnostikovan rak u video poruci 22. marta. 9. septembra je u drugoj video poruci otkrila da je završila hemoterapiju, ali je dodala:

 

- Moj put ka izlečenju i potpunom oporavku je dug i moram da nastavim da svaki dan doživljavam onako kako dolazi.

 

Od svog saopštenja 9. septembra, Kejt je održala dva sastanka u zamku Vindzor — prvi 17. septembra, a drugi nedelju dana kasnije 24. septembra — i posetila engleski nacionalni balet 26. septembra.

KEJT JE BILA IZUZETNO HRABRA TOKOM BORBE SA RAKOMfoto: DPPA / ddp USA / Profimedia

U svom nedavnom intervjuu, Sofi je govorila i o kralju Čarlsu, koji je takođe objavio da mu je ranije ove godine dijagnostikovan rak. Nakon procedure za benigno uvećanu prostatu u januaru, on je 5. februara najavio da će se podvrgnuti lečenju raka, a palata je pojasnila da to nije rak prostate. Vratio se na javnu dužnost 30. aprila i otputovaće u Australiju i Samou zajedno sa suprugom kraljicom Kamilom u oktobru.

 

- Dužnost i služba prolaze kroz njega kao kameni štap - rekla je Sofi. - Jednostavno mu ne pada na pamet da se odmara, iako oni koji ga vole očajnički žele da to uradi - rekla je pa je dodala:

ČARLS SE NE ŠTEDI, VEĆ SE BAVI POSLOM IAKO JE BOLESTAN OD RAKA foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

- On se bori sa rakom i ne daje sebi ni trenutka odmora. On je veoma inspirativan čovek.

 

Formalno, Sofi je poznata kao lejdi Frederik Vindzor otkako se udala u kraljevsku porodicu 2009. Njen suprug Frederik – poznat svojim prijateljima kao Fredi – je rođak princu Vilijamu i princu Hariju i 53. je u redu za presto.

 

On radi van porodice u JP MorganChase-u kao izvršni direktor, piše Tatler. , a Sofi je glumica koja radi pod svojim devojačkim prezimenom Vinkleman.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Britanska monarhija na pomolu najveće krize?