kao na filmu

Prošli su od raja do pakla i nazad: Slavna glumica godinama je volela jednog čoveka, a onda je priznao da je – gej

Popularna glumica danas proslavlja svoj 67. rođendan, a ona važi za jednu od onih dama u Holivudu koje su uspele da sačuvaju osmeh uprkos teškim borbama. Među onima koji su uvek bili uz nju je njen najbolji prijatelj, a nekada muškarac za kog je mislila da će biti ljubav njenog života.

Glumica ima neobičnu životnu pričufoto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Američka glumica i producentkinja Fren Drešer najpoznatija je po svojoj nezaboravnoj ulozi u hit seriji "Dadilja", gde je svojom harizmom, humorom i specifičnim glasom osvojila publiku širom sveta.

 

Rođena u Njujorku, karijeru je započela sredinom 70-ih, ali tek ju je uloga Fren Fajn lansirala u zvezde.

 

Njena autentičnost i nekonvencionalna lepota izdvajaju je kao jednu od najprepoznatljivijih figura u šou-biznisu. Iako je njena karijera bila predmet mnogih razgovora, brak sa Piterom Markom Džejkobsonom izazvao je veliku pažnju javnosti.

 

Ljubavna priča popularne glumice i njenog bivšeg supruga Pitera Marka počinje kao holivudska bajka, ali se završava na neočekivan način koji je obeležio oboje.

 

Upoznali su se dok su bili vrlo mladi – Fren je tada imala samo 21 godinu, a Piter je bio uspešan producent. Zajedno su prošli kroz brojne profesionalne i lične izazove, gradeći karijere i podržavajući jedno drugo.

 

Venčali su se 1978. godine i činilo se da imaju sve – uspešan brak, ljubav i zajedničke snove. Ipak, ispod površine idiličnog odnosa, postojala je duboka unutrašnja borba sa kojom se Piter suočavao.

 

Tek posle više od dve decenije zajedničkog života i braka, slavni producent  konačno je priznao sebi, a zatim i Fren, da je biseksualac.

 

Fren i Piter voleli su se dugi niz godinafoto: Bei / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ova spoznaja donela je šok i tugu u njihov život, ali i olakšanje, jer je Piter konačno prihvatio svoju pravu prirodu. Iako je to bio kraj njihovog braka, uspeli su da zadrže izuzetno blizak odnos i nakon razvoda 1999. godine.

 

Kako je sam priznao 2011. prilikom intervjua kod Opre, ni sam nije bio svestan svoje nakolnosti ka istom polu, te nije bilo govora o tome da je zavlačio Fren tokom braka.

 

– Živeli smo heteroseksualnim životom. Nisam imao afere sa strane ili nešto slično. Mislio sam da sam strejt – istakao je on.

 

I nakon razvoda ostali su prijateljifoto: J. Cummings / Hollywood Archive / Profimedia

Fren je kasnije često govorila o ovom periodu svog života, ističući da iako su prošli kroz bolne trenutke, nikada nisu prestali da budu prijatelji i da se međusobno podržavaju.

 

Njihova neraskidiva veza svoj temelj pronalazi u tome što je bivši par zajedno prošao kroz neke od najtraumatičnijih trenutaka koji će ih pratiti do kraja života.

 

Naime, 1985. u njihov zajednički dom u Los Anđelesu provalila su dva naoružana muškarca, koja su Džejkobsona vezala i terala ga da gleda kako siluju njegovu suprugu i njenu prijateljicu koja je tog dana bila u poseti.

 

Nakon toga producent u usponu krenuo je redovno da posećuje psihoterapije, što mu je pomoglo ne samo da se oporavi od preživljene traume,već i da spozna svoju pravu prirodu.

 

Uprkos tome što je Piter svoju seksualnost otkrio kasno u životu, glumica ga nikada nije osuđivala, već mu je bila podrška u procesu prihvatanja sebe.

 

Ona je kasnije izjavila kako je ponosna što su, uprkos svemu, uspeli da sačuvaju ljubav, ali u drugačijem obliku.

 

Ni Piter za svoju bivšu nema ništa drugo osim reči hvale, te napominje da ona u svakom slučaju jeste njegova srodna duša.

 

– Kada imate sreće u životu i sretnete svoju srodnu dušu, ništa vas ne može razdvojiti. Letujemo zajedno. Sve radimo zajedno… To je duboka, duboka ljubav – naglasio je on.

 

Fren toliko podrške pruža svom nekadašnjem partneru i podstiče povećanje prava homoseksualaca uopšte, da je nedavno čak dobila priznanje Džudi Garland na dodeli LGBTQ Real To Reel nagrada Holivudskog muzeja.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Dženifer Lopez i Ben Aflek