ipak ništa od toga

Da li su se deca Kejt i Viijama upoznala malenu Lilibet? Šuškalo se da su se sreli, a ovo je prava istina

Saseksi su se preselili u Kaliforniju 2020. godine, a Lilibet je rođena 2021.  

DECA DVA BRATA GOTOVO DA SE NE POZNAJU foto: Dominic Lipinski / AFP / Profimedia

Princ Džordž, princeza Šarlot i princ Lui imaju zajedničku fotografiju sa svojim rođakom, princom Arčijem, 2019. godine. Budući da su se Hari i Megan odselili iz Velike Britanije 2020. godine, a da se mala Lilibet rodila godinu kasnije postavlja se pitanje da li su Vilijamova deca ikada videla malenu sestricu.

 

Pošto su princ Hari i Megan Markl napustili Veliku Britaniju 2020. godine, a Lilibet je stigla 4. juna 2021. godine, nije bilo mnogo prilika da se članovi kraljevske porodice ponovo okupe.

 

Tokom Kraljičinog platinastog jubileja 2022. godine, Lilibet je uživala na rođendanskoj zabavi u Frogmor Kotidžu, ali je objavljeno da deca iz Velsa nisu mogla da prisustvuju zbog kraljevskih veridbi u Kardifu.

- Nikada nije zvanično potvrđeno da li su princ i princeza od Velsa i njihova deca upoznali princezu Lilibet. Možda su proveli neko vreme van očiju javnosti sa svojom nećakinjom tokom njene prve posete Velikoj Britaniji u junu 2022. godine tokom kraljičinog platinastog jubileja, ali princ Hari o tome nije govorio. On je u svojim memoarima otkrio samo da su se oni tada videli sa svojom bakom - objasnila je Danijela Stejsi kraljevski dopisnik magazina Hello.

 

DA LI SU DECA PRINCA VILIJAMA UPOZNALA MALENU LILIBET?foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

- Lilibetina prva rođendanska zabava, koja je održana u Harijevom i Meganinom bivšem domu u Vindzoru, Frogmor Kotidžu, 4. juna 2022, takođe se pogodila u isto vreme kada su Vilijam, Kejt, Džordž bili na drugim javnim događajima u Kardifu.

 

Tokom posete Kornvolu sa Džil Bajden, nekoliko dana nakon Lilibetinog dolaska, princezu od Velsa je jedan član američkih medija pitao o njenoj novopečenoj nećakinji. Kejt je rekla:

 

- Želim joj sve najbolje. Jedva čekam da je upoznam. Još se nismo sreli. Nadam se da će to biti uskoro.

 

NI KEJT NI DECA NISU UPOZNALI MALENU LILIBETfoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Na Lilibetin veliki dan su Saseksi, Hari i Megan, organizovali „ležerni, intimni piknik u dvorištu“, kako je opisao njihov portparol.

 

Obožavaoci su dobili uvid u proslavu u dokumentarnom serijalu Netflik-a Hari i Megan, koji prikazuje Arčija kako pomaže Lili da oduva svoju rođendansku sveću na velikoj ružičastoj, cvetnoj torti.

 

Što se tiče njihovog starijeg rođaka, Arčija, deca iz Velsa su slikana kako uživaju u javnom sastanku sa njim još 2019.

 

ARČIJA SU UPOZNALI ALI ZA LILIBET NIJE SIGURNO foto: Profimedia

Princ Arči je imao samo dva meseca, a njegov tata, princ Hari, igrao je polo utakmicu u Vokingemu.

 

To je bio prvi put da su kraljevski posmatrači mogli da vide novorođenče sa njegovim starijim rođacima.