iznenađenje

Megan može samo da se nada da je ona: Čiju fotografiju princ Hari drži na zaključanom ekranu mobilnog telefona?

Iako su mnogi pomislili da je fotografija njegove supruge ta koja krasi njegov telefon - prevarili su se!

foto: Alex Kent / Getty images / Profimedia

Vojvoda od Saseksa, princ Hari, (40) obractio se publici na događaju Globalne inicijative Klinton 2024. godine u Njujorku.

 

On je sam izašao na scenu i održao govor o opasnostima društvenih medija i „pretnji koju onlajn svet predstavlja za nas, a posebno za našu decu".

 

U tom dirljivom govoru dotakao se i svoje dece i rekao da se na njegovom zaključanom ekranu nalaze fotografije njeove dece, Arčija i Lilibet.

Hari je izvadio telefon iz džepa, pa je rekao:

 

- Na mom zaključanom ekranu je slika moje dece. A šta je tvom?

 

Iako se Hariju na putovanju u Njujork nisu pridružila supruga Megan Markl i njegova deca, kaže se da je non stop u kontaktu sa njima. Hari već osam dana nije u svom domu u Montesitu jer je otišao na solo putovanje na istočnu obalu i Veliku Britaniju.

 

Pre nego što je juče održao govor na dodeli zaostavštine koja je dodeljena u sećanje na princezu Dajanu, kraljev najmlađi sin je razgovarao sa Megan (43), Arči i Lilibet, prenosi People.

 

PRINC HARI UPOZORAVA O LOŠEM UTICAJU DRUŠTEVNIH MREŽA foto: Michael Brochstein/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Publikacija je napisala da je Hari navodno pokazivao preko telefona svoju sobu porodici pokazavši im gde će provesti nekoliko dana dok nije kod kuće.

 

- U bekstejdžu je zapravo zvao Megan. To je tako slatko - rekla je za People dobitnica nagrade Diana Legaci Avard Kjara Rijanti Hutapea Džang,  koja se pridružila Hariju na panel diskusiji o mentalnom zdravlju.

 

- Pobrinuo se da uopšte ne budemo nervozni... On je tako ljubazan. Ne samo da nam je pomogao da se osećamo prijatno da govorimo na sceni, već nas je i tešio posle toga - dodala je dobitnica nagrade.

 

U današnjem govoru vojvode, na velikom ekranu iza njega pojavile su slike mladih ljudi prikazane kao slike na zaključanim ekranima mobilnih telefona.

Nakon što je uređaj vratio u džep sakoa, Hari je nastavio:

 

HARI JE OTKRIO DA SU NJEGOVA DECA NA POZADINI NJEGOVOG ZAKLJUČANOG EKRANA foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

- Ova deca, i hiljade drugih, značila su svet njihovim porodicama. Ova prelepa lica koja vidite pred sobom, njihovi osmesi, njihovi snovi, sve izgubljeno. Prerano, a sve zbog društvenih medija.

 

Hari je rekao da će preko mreže roditelja Arčevel fondacije njegova i Meganina dobrotvorna organizacija voditi kampanju za više podrške porodicama dece koja su izgubila živote zbog zlostavljanja na mreži - i tako zaustaviti dalje tragedije.

 

On je dodao:

 

- Zato smo pokrenuli Mrežu roditelja. Globalna zajednica koja pruža ključnu podršku roditeljima čija su deca patila od štetnih efekata društvenih medija.'

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Stručnjak za govor tela o Hariju i Megan