potresno

"Zgrabio me je i uvukao u žbunje, počela je borba za život": Bolna ispovest naše poznate pevačice o pokušaju silovanja

Mnogo puta smo je gledali na sceni, nasmejanu i vedru, a godinama se iza tog osmeha krio traumatičan događaj o kom je jedva skupila snage da govori

JELENA JE PROŠLA KROZ TRAUMATIČNO ISKUSTVO foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Bend "The Frajle" jedan je od naših najpoznatijih bendova. Trojac koji svojim muzičkim kvalitetima mami pažnju gde god da se pojavi već godinama gradi karijeru samo zahvaljujući sjajnim vokalnim sposobnostima.

Tri prelepe dame, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, odlučile su još davne 2009. godine da naprave bend i od tada su nerazdvojne. Njihova muzika se razlikuje od onog što je danas trend, ali uprkos tome one traju i traju i nadamo se, trajaće još dugo,dugo.

Iako su veoma poznate u Srbiji, ali i regionu njih tri retko kada govore o svom privatnom životu. Ipak, Jelena Buča je nedavno odlučila da progovori o svojoj ličnoj traumi u dokumentarnom filmu "Umetnost ispovedanja" autorke Aleksandre Švonje.

- Bila je noć, išla sam ulicom i slučajni prolaznik me je zgrabio i uvukao u žbunje. Tu počinje borba za moj život. Ruke nasilnika su se našle na mom vratu. On je imao problem jer sam se ja opirala. U tom trenutku vi možete izgubiti život za par minuta. Meni je tada ceo život prošao kroz glavu, setila sam se da mi je rođendan. To je neka priča gde je mene moj glas spasio, moj vrisak, jer je došao drugi slučajni prolaznik i spasio me. U filmu govorim koliko je teško pričati o tome. Ja sam mami ovo ispričala tek pre mesec dana - objasnila je Jelena.

Ovo jezivo priznanje potreslo je srspku javnost, a film je osvojio holivudsku nagradu za najbolji psihološki film, kao i nagradu za najbolji kratki dokumentarni film na festivalu u Los Anđelesu.

Iza osmeha jedne reklo bi se sasvim obične devojke krilo se iskustvo koje nije godinama imala snage da podeli čak ni sa svojim najmilijima.

Kako je i sama rekla, čak ni svojoj majci nije mogla da ispriča šta se te noći desilo ne želeći ni da razmišlja o tome šta bi bilo da nije slučajno naišao njen spasilac.

Sve se desilo na njen 20. rođendan, a samo zahvaljujući pukoj sreći uspela je da izbegne stravičan scenario koji je mogao da bude i koban po nju.

Bonus video:

Kako je nastala grupa Frajle?