prste da poližete

Niti se mesi testo, niti oduzima mnogo vremena: Punjeni đevrek od samo 4 sastojka koji ćete praviti svako jutro

Za doručak ili večeru, ovaj superbrzi đevrek punjen šunkom i kačkavaljem odličan je izbor kad nemate mnogo vremena ili volje da mesite, a jede vam se sočno pecivo.

Đevrek od lisnatog testa, punjen šunkom i siromfoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Printscreen

Lisnato testo jedna je od namirnica koje valja imati u zamrzivaču u svakom trnuenutku jer zahvaljujući njemu brzo i lako dobijate ukusno pecivo za doručak ili večeru.

 

Posebno je ovaj tip testa praktičan jer nam omogućava da eksperimentišemo sa slanim i slatkim pecivima (poput neodoljivih lažnih eklera), pravimo zanimljive oblike i kombinacije, a nikada ne oduzima previše vremena.

 

Jedan od načina da iskoristite lisnato testo jeste da napravite filovane đevreke, a iznenadiićete se koliko je jednostavno.

 

Đevrek punjen šunkom i sirom

 

Đevrek od lisnatog testa, punjen šunkom i siromfoto: Appetizing.tv-Baking Recipes/YouTube Printscreen

Sastojci:

 

  • 600 g lisnatog testa
  • 400 g šunke
  • 300 g kačkavalja po izboru
  • 1 jaje


Priprema

  1. Poređajte naizmenično po dva lista šunke i sira, pa ih jednom većom i jednom manjom čašom isecite u oblik kruga, poput krofne, kao u snimku.
  2. Stavite lisnato testo na radnu površinu i isecite ga na dugačke i tanke trake.
  3. Traku testa namotavajte oko kruga od šunke i kačkavalja dok ne dobijete đevrek.
  4. Umutite jaje, pa njim premažite svaki.
  5. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pogledajte pripremu.

 

BONUS VIDEO

Šta Kinezi jedu za doručak?