obožavana tetka doke

5 replika Radmile Živković iz "Zone Zamfirove" zbog kojih se smejemo već 22 godine

Slavna glumica odigrala je bezbroj nezaboravnih uloga, a početak 21. veka obeležila je kao tetka Doka u "Zoni Zamfirovoj", pre svega urnebesnim replikama koje se svakodnevno citiraju.

Radmila Živković kao tetka Doka u "Zoni Zamfirovoj"foto: Youtube / Printscreen / RTS Prikazuje

Legendarna glumica Radmila Živković preminula je u Beogradu u 72. godini, javljaju domaći mediji, a reč je o jednoj od najvećih umetnica srpske glumice proteklih decenija.


Čuvena glumica i dobitnica prestižne nagrade "Žanka Stokić" ostavila je dubok trag u domaćoj kulturi, a igrala je u pozorištu, filmovima i na televiziji. Samo neke od njenih cenjenih uloga su one u "Naivku", "Sabirnom centru", "Položajniku" i brojnim serijama.


Mlađe generacije je posebno obožavaju zbog njene uloge u ostvarenju "Zona Zamfirova" Zdravka Šotre iz 2002, u kom je Radmila Živković igrala lik Manetove tetke Doke.

Citati tetke Doke

 

Glumica je, iako je igrala sporedan lik, definitivno obeležila ovaj film, jedan od najuspešnijih u istoriji na našim prostorima, a svojim darom za komediju je uspela da se i danas često citiraju replike koje je izgovara. Pet se posebno izdvojilo:

  1. "A ti, kučko, sk ćeš d izedeš golem ćutek!"

  2. "Tako, kučke... Bez men'!"

  3.  "Ako treba da se tepamo, pa će se tepamo!"

  4. "A ja pa nesam ozbiljna?"

  5. "More, ti slizaš niz merdevine, a moj Mančo se tek kači!"

 


Dok je paralelno radila ispred kamera, Radmila Živković je sve vreme nastupala u pozorištu, naročito u Ateljeu 212 i Pozorištu na Terazijama, dok je decenijama bila članica Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.


Prošle godine je za svoj doprinos kulturi i predanost umetnosti odlikovana Sretenjskim ordenom drugog stepena.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Radmila Živković u Sceniranju