najbolji svih vremena

Novak pokorio Pariz: Maestralni Đoković osvojio olimpijsko zlato, emotivna reakcija najboljeg svih vremena obišla svet

Novak Đoković pobedom nad Alkarazom osvojio je jedinu nedostajuću titulu u karijeri i drugo po redu olimpijsko zlato za Srbiju ove godine

Novak Đoković je osvojio olimpijsko zlato!foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na tekućim Olimpijskim igrama u Parizu Novak Đoković ostvario je jedan od najvažnijih trenutaka u svojoj karijeri, osvojivši jedinu titulu koja mu je nedostajala – olimpijsko zlato.

 

U finalu koje je bilo prava teniska poslastica, Đoković je pobedio mladog Španca Karlosa Alkaraza u dva izuzetno napeta seta, oba rezultatom 7:6.

 

Najbolji teniser svih vremena obradovao je čitavu naciju, donevši Srbiji drugo zlato od početka aktuelnih Olimpijskih igara, a koliko samom Novaku ova pobeda znači govori njegova emotivna reakcija.

 

Neprikosnovenom teniskom asu i svetskom broju jedan kada je beli sport u pitanju nema ravnoga i to je još jednom pokazao spektakularnom pobedom u danas završenom muškom finalu Olimpijskih igara.

 

Ova titula bila je dugo očekivana u njegovoj karijeri, te ne čudi što je Đoković imao veoma emotivnu reakciju nakon odigranog odlučujućeg poena. 

 

Novak nakon pobede pao na kolena i rasplakao sefoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon pobedničkog poena, Novak je pao na kolena i zaplakao od sreće, te neko vreme nije mogao da dođe sebi.

 

Novak u zagrljaju porodice i prijateljafoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Višestruki šampion odmah je otišao do svog boksa, gde je pao u zagrljaj svojih najvoljenijih – puni nežnosti i ponosa sačekali su ga supruga Jelena, deca Tara i Stefan, kao i ostatak Novakovog tima sačinjenog prvenstveno od porodice i prijatelja.

 

Šeron Stoun se obradovala Novakovoj pobedifoto: Oscar J Barroso/AFP7/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dok su se neki oko nje hvatali za glavu, nezadovoljni kranjim ishodom meča, holivudska diva Šeron Stoun vidno je bila srećna zbog Đokovićeve pobede.

 

Novak sa zlatnom medaljom oko vratafoto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon današnje pobede i oni koji nisu bili njegovi fanovi, priznaće da Novak zaista jeste najbolji svih vremena!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Novak Đoković izvadio krstić